18 / 05 / 2024

paylı mülkiyet kira sözleşmesi

paylı mülkiyet kira sözleşmesi

Paylı mülkiyete konu olan bir taşınmaz malın kiraya verilmesi konusunda paydaşlar fikir ayrılığına düşebiliyor. Peki, paylı mülkiyetin kiraya verilmesi için tüm paydaşların onayı gerekir mi?

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Kepez'in mülkiyet sorunu çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez’in Avni Tolunay Mahalle sakinlerine müjdeyi verdi. Türel, Avni Tolunay’da 2B alanlarıyla ilgili kesinleşmiş mahkeme kararlarıyla ilgili mülkiyet sorununun çözüldüğünü söyledi.

Antalya Avni Tolunay’ın mülkiyet sorunu çözülüyor!

Avni Tolunay mahallesindeki mülkiyet problemiyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Milli Emlak’la kadastro arasındaki anlaşmazlığı çözmek suretiyle buradaki yaklaşık 5 bin hak sahibinin 2B’den yararlanabilmesinin önünü açıyoruz." dedi.

Türkiye'de mülkiyet reformları başladı!

Batılı ülkelerin zamanında yapmış olduğu mülkiyet reformları Türkiye'de de başladı. İmar barışı uygulaması kapsamında ülkede ki ruhsatsız durum ortadan kalkıyor. 

Aydın Çine'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Aydın Çine'de yaşanan mülkiyet sorunu çözüme kavuştu..

Kepez’in 76 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez’in Ünsal ve Duraliler mahallelerinde 76 yıldır yaşanan mülkiyet sorunu çözülüyor. Mülkiyetlerle ilgili yargı kararı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu kapsamda bir komisyon kurulması yönünde adım atılacağını açıkladı.

2018 Kasım ayı kira artış oranları belli oldu!

2018 Kasım ayı kira artış oranları açıklandı. Peki, Kasım'da kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları...

2018 Kasım ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Gayrimenkul kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenecek kiracılara hangi oranda zam yapılacak? 2018 Kasım ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Sultanbeyli'nin 100 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Sultanbeyli’nin hukuki olarak 100 yıllık mülkiyet sorununu tarihin tozlu raflarına kaldırmaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz" dedi.

Çıplak mülkiyet miras kalır mı?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen çıplak mülkiyet ile ilgili soruya yanıt verdi..

Sultanbeyli mülkiyet sorununa neşter!

İmar barışının da düzenlendiği yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İstanbul Sultanbeyli'de tapu maliki ile fiili kullanıcının farklı kişiler olması nedeniyle geniş bir alanı kapsayan mülkiyet sorunu da tasarı ile çözülüyor. Bu durum 200 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor...

Tuzla 726 parselin 56 yıllık mülkiyet davası sonuçlandı!

1962'de başlayan Mimarsinan Mahallesi 726 parsel mülkiyet davası, İstanbul Anadolu 2. Kadastro Mahkemesi’nin 18 Nisan 2018 tarihli kararı ile sonuçlandı.

Sultanbeyli'deki mülkiyet sorunu çözülüyor!

Sultanbeyli'deki mülkiyet sorununun çözülmesi amacıyla, fiili kullanıcıların, kullandıkları bu alanları satın almalarına imkan sağlanacak..

paylı mülkiyet kira sözleşmesi Haberi

paylı mülkiyet kira sözleşmesi

Paylı mülkiyetin kiraya verilmesi!

Paylı mülkiyet, bir eşyaya birden çok kimsenin belirli paylarla malik olmaları durumu olarak karşımıza çıkıyor. Paylı mülkiyette; Paydaşlardan her biri kendi payı bakımından malik hak ve yükümlülüklerine sahip oluyor. 


Paylı mülkiyete konu olan bir taşınmaz malın kiraya verilmesi konusunda paydaşlar fikir ayrılığına düşebiliyor. Peki, paylı mülkiyetin kiraya verilmesi için tüm paydaşların onayı gerekir mi? Yoksa pay çoğunluğu yeterli mi?


YARGITAY

6. Hukuk Dairesi 2008/7674 E.N , 2008/10530 K.N.


İlgili Kavramlar


KİRA SÖZLEŞMESİNİN GEÇERLİLİĞİ

PAYLI MÜLKİYETİN KİRAYA VERİLMESİ


Özet


PAYLI MÜLKİYETE KONU TAŞINMAZIN KİRAYA VERİLMESİNDE KİRA SÖZLEŞMESİNİN GEÇERLİ SAYILABİLMESİ İÇİN PAY VE PAYDAŞ ÇOĞUNLUĞUYLA YAPILMASI GEREKİR.


İçtihat Metni

İcra Mahkemesince verilmiş bulunan karar davacılar tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.


Davacı alacaklılar tarafından davalı borçlu hakkında 22.200 YTL kira alacağının tahsili...