17 / 05 / 2024

PDG Mimarlar projesi

PDG Mimarlar projesi

PDG Mimarlar tarafından Hatay’da yeni bir proje geliştirildi. Hatay Dinler ve Medeniyetler Projesi ile Hatay’ın farklı dinlere mekan olmuş kültürel kimliği ön plana çıkarılarak kentsel imge oluşturulacak.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Mimarlar Odası 'Kanal İstabul' için toplandı!

Mimarlar Odası, Kanal İstanbul su yolu projesi ÇED raporu ile ilgili toplantı düzenledi. Mücella Yapıcı, toplantıda ÇED raporuyla ilgili sunum yaptı.

İstanbul'un yeni ulaşım projesi: Çemberler Sistemi!

Türk Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Üyesi Ahmet Vekif Alp, İstanbul'un yeni ulaşım projesi Çemberler Sistemi'ni anlattı.  Çemberler Sistemi'nin en önemli ayağı Çemberyol ve Çemberray projeleri...

PDG Mimarlar'dan Hatay'a Dinler ve Medeniyetler Projesi!

PDG Mimarlar tarafından Hatay’da yeni bir proje geliştirildi. Hatay Dinler ve Medeniyetler Projesi ile Hatay’ın farklı dinlere mekan olmuş kültürel kimliği ön plana çıkarılarak kentsel imge oluşturulacak.

Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi, PDG Mimarlar imzasını taşıyor!

“Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi”, PDG Mimarlar tarafından Bursa Yıldırım Belediyesi yatırımıyla gerçekleştiriliyor...

Mimarlar Odası'ndan Kültürpark projesi açıklaması!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark projesiyle ilgili yeni açıklamada bulundu. Odadan yapılan açıklamada ''Büyükşehir'i uyarmıştık'' ifadeleri yer aldı.

Galataport Projesi'nde kamuoyu bilgilendirilmiyor!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Hacıalioğlu, Galataport Projesi ile ilgili bilgi verdi. Hacıalioğlu, proje kapsamındaki sürecin kamuoyundan gizlenerek yürütüldüğünü belirtti.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Mimarlar Odası'ndan Hamamyolu projesine sert açıklama!

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu, ağaçların kesilip söküldüğü Hamamyolu projesi ile ilgili çok sert bir açıklama daha yaptı. Oda, projenin durdurulması çağrısını yineledi. Açıklamada, projenin görsellerinin “uygulama projesi” olmadığının altı çizildi, ağaç kesimi ve sökümünün de durması istendi.

Kabataş Martı projesi mimarları böldü!

‘Kanatları açık martı’ şeklinde tasarlanan yeni Kabataş Transfer Merkezi’yle ilgili tartışmalar sürüyor. Mimarlar Odası projeye karşı çıkarken, projenin mimarı Hakan Kıran ise, ‘Benim olmayan projeyi benimmiş gibi sundular’ diyor.

PDG Mimarlar projesi Haberi

PDG Mimarlar projesi

PDG Mimarlar tarafından Hatay’da 10.7 hektar alanın kentsel dönüşümünü içeren ve bölgenin sosyoekonomik ve fiziksel olarak gelişmesini sağlayacak Hatay Dinler ve Medeniyetler Projesi hayata geçiriliyor.

PDG Mimarlar Kurucu Ortağı Y. Mimar Murat Şahin, kentsel dönüşüm ve Hatay Dinler ve Medeniyetler Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Projeyi şehrin potansiyelini de değerlendirerek kurguladıklarını söyleyen Şahin, “Haraparası bölgesi için çalışırken, kentsel ölçekteki dinamikleri ve bunların bütünlüğünü sorguladık. Ara sokaklar, çıkmazlar, teras kullanımları, revaklar, avlular yani yerele ait ne varsa bizim modern hayat için tasarladığımız projeye ‘öz’ olarak girmeye başladı. O alışagelmiş imar/parsel ilişkisini hibrid bir yerleşim şeması haline dönüştürdük. Bu sırada yaptığımız projenin kente nasıl entegre olacağı konusunda da kafa yormaya başladık. Hatay’ın sahip olduğu potansiyel de bizim işimizi kolaylaştırdı. Proje alanımızın yanındaki...