07 / 05 / 2024

pekin havaalanı projesi

pekin havaalanı projesi

Çin hükümeti, başkent Pekin'de inşa edilmesi planlanan yıllık 72 milyon kapasiteli havaalanı projesini onayladı. Havaalanı projesi 80 milyar yüene (yaklaşık 13,1 milyar ABD doları) mal olacak.

Kayseri'ye yeni raylı sistem hattı ve havaalanı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kayseri'de yeni raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesi ihalesinde son aşamaya gelindiğini bildirdi

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'ne ilişkin açıklama!

Tekirdağ Valisi Yıldırım, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun önemli bağlantılarından bir tanesidir. Bu küresel boyuttaki projeyle Tekirdağ ve Türkiye, uluslararası ticaretin önemli bir merkezi haline gelecektir" dedi...

Niğde havaalanı projesi meclis gündeminde!

Niğde havaalanı projesine ve 2019 yılı için bütçe ayrılıp ayrılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

THY çalışanlarına özel konut projesi!

Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş., Emlak Konut GYO'dan arsa aldı. Söz konusu alanda yeni konut projesi geliştirilecek ve THY çalışanlarına satılacak...

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.

Niğde Havaalanı Projesi TBMM gündeminde!

Niğde Havaalanı Projesi meclis gündeminde konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Üçüncü Havaalanı emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

İstanbul'un Karadeniz'e komşu Arnavutköy ilçesinde yapımına başlanılan Üçüncü Havaalanı projesi ile çevre illerdeki emlak piyasası canlandı. Bölgedeki satılık konutların metrekaresi 2 bin 500 liradan başlıyor.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ne ilişkin, "İnşallah kısa sürede bitirerek Londra'dan, Pekin'e demiryolunu kesintisiz hale getireceğiz." dedi.

Polimeks'ten Türkmenistan'a havaalanı ve kompleks projesi!

Türkmenistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Asya Kapalı Salon Dövüş Sanatları Oyunları'na Türk müteahhitlik firması Polimeks adını yazdırdı. Türkiye’nin birinci inşaat şirketi olan Polimeks, hem Aşkabat Havaalanı hem de Olimpiyat kompleksine imza attı.

Niğde Havaalanı Projesi TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Havaalanı Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Alaçatı Butik Havaalanı projesi Ege'yi kalkındıracak!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, "Böyle bir proje sadece Çeşme'yi, Alaçatı'yi değil, Urla'dan Seferihisar'a, Karaburun'dan Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı hareketlendirir, atağa kaldırır" dedi.

Alaçatı Butik Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın 35 projesi arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi.

Mersin STOL Tipi Havaalanı Projesi mecliste!

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'de yapılması düşünülen kısa kalkış ve iniş mesafeli havaalanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

pekin havaalanı projesi Haberi

pekin havaalanı projesi


Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun açıklamasında, havaalanı projesinin 80 milyar yüene (yaklaşık 13,1 milyar ABD doları) mal olacağı ve 2018'de hizmete girmesinin beklendiği bildirildi.


Pekin'in güneyinde, terminal alanı 700 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek havaalanının, yıllık bazda 2 milyon metrik ton kargoya ve 620 bin uçuşa hizmet vereceği ifade edildi. İnşa edilecek havaalanında yolcu uçakları için 150 park apronu, kargo uçakları için ise 24 park apronunun yanı sıra 14 uçak bakım alanının olacağı belirtildi.


Çin Sivil Havacılık İdaresi ve Çin Milli Havacılık Yakıtları bünyesinde devlete bağlı Başkent Havayolları Şirketi ile Kuzey Çin Bölge Hava Trafik Yönetim Dairesi'nin inşaatı üstleneceği açıklandı.


Yeni havaalanının Pekin'de artan hava taşımacılığı talebine hizmet edeceği, başkentin kuzeyi ve güneyini dengeli bir şekilde kalkındıracağı, aynı zamanda...