18 / 05 / 2024

pelitli belediyesi istimlak çalışmaları

pelitli belediyesi istimlak çalışmaları

Yalı Mahallesi'nde bulunan cami ile park alanı arasında bulunan 2 imarlı parsel ve 3 katlı konut belediyenin kendi imkanları ile 400 bin lira karşılığında kamulaştırılarak yıkıldı ve yeşil alan olarak beldeye kazandırıldı...

Şanlıurfa Eyyübiye'de ev ve iş yerleri istimlak ediliyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi, Ümit Yolcu ile Mustafa Kuş parkı arasında kalan ev ve işyerinin istimlak çalışmalarını tamamlıyor. Bölgede başlatılan yıkım çalışmalarıyla trafik sorununa neşter vurulacak.

TOKİ Trabzon Merkez Pelitli 2. Etap kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Trabzon Merkez Pelitli 2. Etap kura sonuçları açıklandı. Kura çekilişi bugün saat 13.30’da, Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Trabzon Pelitli kentsel dönüşüm projesi 2018'de tamamlanacak!

TOKİ ile Ortahisar Belediyesi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği Pelitli kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Torbalı Belediyesi istimlak ve tahsiste rekor kırdı!

Torbalı Belediyesi son üç yılda 914 bin 190 metrekare alan kazandırdı. Torbalı Belediyesi istimlak ve tahsiste rekor kırdı.

Eyüp Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü devredildi!

Eyüp Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Belediye Meclis kararıyla kapatılarak, hizmetleri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğüne devredildi.

Trabzon Çukurçayır'daki istimlak çalışmaları tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi istimlak çalışmalarını tamamlar tamamlamaz boru döşeme çalışmalarına başladı.

Pelitli Mimar Sinan Caddesi asfaltlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi hava şartlarının müsait olması dolayısıyla asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi’nde alt yapı ve doğalgaz çalışması yapılan Mimar Sinan Caddesi’nde asfalt çalışmalara başladı.

Trabzon Pelitli Kentsel Dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'a yapılacak projeler için destek istedi. Başkan Genç TOKİ ile varılan mutabakat çerçevesinde Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bulvar!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye ilçesinde Briketçiler Sitesi’nin istimlak sorunun çözüp Briketçi esnafının yeni yerine taşınmasını sağladıktan sonra bölgeye yeni bir bulvar kazandırmak için çalışma başlattı.

1948 yılında Fatih ve Şehzade camileri arasındaki saha istimlak edilecek!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Fatih ve Şehzade camileri arasındaki adayı istimlak edecekmiş. İstimlak edilen sahada park vücuda getirecek olan Belediye, Atatürk Bulvarı üzerinde yeni binalar da inşa edecekmiş.

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1944 yılında Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binalar istimlak edilecek!

1944 yılında inşa halindeki Atatürk Bulvarı'nın her iki tarafını imar edecek olan İstanbul Belediyesi, Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binaları istimlak edecekmiş ve burada belediye, halkevi ve tiyatro binaları yaptıracakmış.

Surp Agop Mezarlığı satılacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, istimlak ettiği Surp Agop Mezarlığı sahasını satmaya başlayacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

pelitli belediyesi istimlak çalışmaları Haberi

pelitli belediyesi istimlak çalışmaları


Trabzon Pelitli'de kentsel yenileme dışında beldeye sosyal ve yeşil alan kazandırmak için İstimlak çalışmaları devam ediyor. Yalı Mahallesi'nde bulunan cami ile park alanı arasında bulunan 2 imarlı parsel ve 3 katlı konut belediyenin kendi imkanları ile 400 bin lira karşılığında kamulaştırılarak yıkıldı ve yeşil alan olarak beldeye kazandırıldı. Bu çalışma ile cami önündeki imar kirliliği ortadan kaldırılarak diğer yeşil alanlarla bütünleştirildi. 


Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunlan söyledi. "TOKİ ile yürütülen çalışmaların dışında kendi imkanlarımızla da yeni yaşam alanlarırı beldemize kazandırmaya çalışıyoruz. Şehircilik ve Pelitli'nin sosyal yaşamına katkı yapmak için bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Çünkü günümüzde insanlarımızın daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşayabilmeleri için sosyal donatıları olan yeşil alanlara ihtiyaçları kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu...