18 / 07 / 2024

pendik belediyesi şehir kapıları

pendik belediyesi şehir kapıları

Geleneksel Selçuklu desenlerinin işlendiği ve tamamı el işçiliği olan anıtsal giriş kapısı Pendik’e gelenleri karşılamaya başladı. Adnan Menderes Bulvarı üzerine üç ayda inşa edilen giriş kapısı özel aydınlatma sistemi ile gece boyunca dikkat çekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, yaz tarifesine geçiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'nda, 17 Haziran-8 Eylül tarihlerinde yaz tarifesi uygulanacağı belirtildi.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Pendik Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'nin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Pendik Belediyesi çok sayıda zabıta memuru alacak!

İstanbul Pendik Belediyesi zabıta memuru alımı yapacağını duyurdu. Zabıta alımı ilanıyla birlikte başvuru şartları ve tüm ayrıntılar da tek tek belli oldu.

Pendik Belediyesi 2 adet gayrimenkulü satıyor! İstanbul'da fırsat! 

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kurtköy ve Kavakpınar'da yer alan 2 adet gayrimenkulü satıyor. İşte fiyatlar ve tüm merak edilenler...

Pendik Belediyesi'nden satılık arsa fırsatı! 626 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla...

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Şeyhli bölgesinde yer alan 2 arsayı 626 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. 

Arsa yatırımı yapacaklar dikkat! Pendik Belediyesi 4 bin 412 metrekarelik arsayı 3 taksitle satıyor! 

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Dolayoba'da yer alan 4 bin 412 metrekarelik arsayı 44 milyon 126 bin 200 TL'ye satışa sunuyor. 

Pendik Belediyesi'nden 35.1 milyon TL'ye satılık akaryakıt ve servis alanı!

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kaynarca'da yer alan akaryakıt ve servis alanını 35 milyon 126 bin 300 TL'ye satıyor...

Pendik Yenişehir Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

Pendik Belediyesi'nden 6.8 milyon TL'ye satılık 2 ev!

Pendik Belediyesi, Esenler Mahallesi'nde bulunan 2 adet konutu satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 6 milyon 809 bin 300 TL olarak belirlendi.

Pendik Belediyesi'nden satılık 2 arazi: 8.5 milyon TL'ye!

Pendik Belediyesi, tarıma elverişli iki arazisini ihaleyle satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 2 milyon 279 bin 200 TL ve 6 milyon 266 bin TL olarak belirlendi.

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

pendik belediyesi şehir kapıları Haberi

pendik belediyesi şehir kapıları


Yapımı yeni tamamlanan anıtsal giriş kapısı Pendik’in yeni sembolü olacak. Kente giriş ve çıkışı sağlayan en önemli ana arter olan Adnan Menderes Bulvarı üzerine inşa edilen anıtsal giriş kapısı, işlemeleri ve görkemli mimarisiyle  göz kamaştırıyor. Özel aydınlatma sistemiyle donatılan giriş kapısı gece boyunca da tüm ihtişamını renkler eşliğinde sergilemeye devam ediyor. Geleneksel Selçuklu desenlerinin işlendiği ve tamamı el işçiliği olan anıtsal giriş kapısı 25 metre uzunluğunda ve 8,5 metre yüksekliğinde. Üzerindeki çinilerin de tamamı el işçiliği olan kapı, artık Pendik’in girişinde ‘merhaba’  diyecek.





Anıtsal kapının yer aldığı Bahçelievler Adnan Menderes Bulvarı’nda daha önce yapılan prestij cadde çalışmasıyla da hem araç, hem de yaya trafiği düzenlenmişti. Geliş ve gidişte araç park cebi ve aydınlatma yenilemeleri yapılan caddede bir de süs...