12 / 05 / 2024

pendik hazine parseli

pendik hazine parseli

Vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam eden Pendik Belediyesi son olarak Yayalar 1 Nolu Parseli Milli Emlak’tan devraldı.

Pendik Yayalar Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Pendik İlçesi, Yayalar Mahallesi, 10358 ada, 1 parseli içeren düzenleme sahası Parselasyon Planı askıya çıkarıldı. İşte Pendiklilerin merakla beklediği o plan...

Ahmet Cin'den belediye ve hazine hisseleriyle ilgili iki müjde!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, belediye ve hazine hisseleriyle ilgili müjdeli haberi verdi. Belediye hisselerinin satış bedellerinde 2020 yılı için herhangi bir artış yapılmayacak.

Pendik Belediyesi'nden askeri alan açıklaması!

Pendik Belediyesi Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenen 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisinin imara açılması ile ilgili açıklama yaptı.

Pendik’te 7,8 dönümlük askeri alan imara açıldı!

Pendik Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenmiş durumda olan 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisi imara açıldı.

Pendik'teki 15 hazine parselinin devri tamam!

Vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam eden Pendik Belediyesi son olarak Yayalar 1 Nolu Parseli Milli Emlak’tan devraldı.

1989 yılında Güzelyalı'da hazine arazisini işgal edip, denizi doldurmuşlar!

1989 yılında Pendik Güzelyalı'da, bir gemicilik şirketi 4 bin 826 metrekarelik hazine arazisini işgal etmiş. Denizde ise, yaklaşık 9 bin metrekare de dolgu yaparak arazisini genişletmiş.

Yayalar 8 no’lu parsele tapu geliyor!

Pendik Belediyesi, son olarak Yayalar 8 no’lu parseli de Milli Emlak’tan devralarak hak sahiplerine satışına başlıyor. Ertuğrulgazi-Sülüntepe Hazine parsellerinden olan alanda devir işlemlerinde son aşamaya gelindi.

Pendik Yayalar 8 no'lu parsele tapu geliyor!

Vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam eden Pendik Belediyesi, son olarak Yayalar 8 no’lu parseli de Milli Emlak’tan devralarak hak sahiplerine satışına başlıyor. Ertuğrulgazi-Sülüntepe Hazine parsellerinden olan alanda devir işlemlerinde son aşamaya gel

Pendik'te gecekondu devri bitiyor!

Pendik'te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak tapuları dağıtmaya başladı.

Hazine'ye ait 4 bin 39 metrekare alan Fatih Belediyesi'ne devredildi!

Bakanlar Kurulu, İstanbul Fatih'teki Beyazıtağa ve Fatma Sultan Mahalleleri'nde bulunan ve toplam 4 bin 39 metrekare Hazine'ye ait 4 parseli, Fatih Belediyesi'ne devretti. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o karar ve gerekçesi...

Pendik’te gecekondu sayısı yarıya indi!

Pendik’te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak hak sahiplerine tapularını dağıtmaya başladı.

Pendik'te üç mahalleye daha tapu geliyor!

Pendik Belediyesi, Ertuğrulgazi Mahallesi'nden sonra Sülüntepe, Velibaba ve de Fevziçakmak Mahallelerinde de hak sahiplerine kazandırıyor. Üç adet parseli danemazine'den devralan Pendik Belediyesi, arsaların satış işlemlerine başlayacak.

Sülüntepe, Velibaba ve Fevziçakmak Mahalleleri tapularına kavuşuyor!

Pendik Belediyesi, Ertuğrulgazi Mahallesi'nden sonra Sülüntepe, Velibaba ve Fevziçakmak Mahallelerinde de hak sahiplerine tapularını kazandırıyor. Üç adet parseli daha Hazine'den devralan Pendik Belediyesi, arsaların satış işlemlerine başlayacak

pendik hazine parseli Haberi

pendik hazine parseli


Vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam eden Pendik Belediyesi,  Yayalar 1 Nolu Parseli de Milli Emlak’tan devraldı.  Böylece Ertuğrulgazi, Yayalar, Sülüntepe ve Velibaba Mahallelerini kapsayan toplam 15 Hazine parselinin tamamının devri gerçekleşerek tapu sorunu çözüldü.


Pendik Belediyesi,  15 Hazine parselinden 14’ünü daha önce Milli Emlak’tan devralarak hak sahiplerine  satışına başlamıştı. Bu kapsamda son olarak parsellerin en büyüğü olan Yayalar 1 Nolu Parsel de Pendik Belediyesi tarafından devralındı.  338 bin 800 metrekare büyüklüğündeki parselde 681 hak sahibi de beklediği tapu müjdesini almış oldu.  Pendik Belediyesinin vatandaşlara tebligat yapmasıyla birlikte satış işlemleri de başlayacak.


Yayalar 1 Nolu Parselin devriyle Milli Emlak’a ait toplam 15 parselin Pendik Belediyesine devri tamamlandı. Böylece 3 bin 516 hak sahibinin tapu sorunu çözüme kavuştu.  


Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan...