28 / 04 / 2024

pendik Türk Macar Dostluk Parkı

pendik Türk Macar Dostluk Parkı

Pendik Belediyesi Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışını dün gerçekleştirdi.

Tekirdağ Türk-Macar Kültür Evi hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen törenle restorasyonu tamamlanan Türk- Macar Kültür Evi açıldı.

Pendik'teki Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Pendik Belediyesi Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışını dün gerçekleştirdi.

Türk Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını Gebze'de kuracak!

TOKİ, Türk Ytong’un Pendik’te bulunan 53 yıllık fabrikasını kamulaştırdı. Dev arazi yeşil alan olacak. Türk Ytong da Gebze’ye dünyadaki en büyük Ytong fabrikasını kuracak.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Pendik'te kuruluyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde kurulması öngörülen Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan'ın Pecs kentini ziyaret etti. Kaynak, Zigetvar kentindeki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı yaptı.

Türk-Macar Dostluk Parkı yenileniyor!

Macaristan'ın Baranya bölgesindeki Zigetvar kentinde yer alan Türk-Macar Dostluk Parkı, TİKA tarafından restore ediliyor. Dostluk parkının eylül ayında gerçekleştirilecek.

Pendik projeleri Türk dünyasına tanıtıldı!

Pendik Belediyesi, Kırgız Cumhuriyeti’nin başkenti Bişkek'te yapılan 6. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katılarak Pendik ilçesinde hayata geçirilen beş projeyi Türk dünyasına tanıttı.

Pendik Marintürk’e Koç Holding talip oldu!

Yıldız Holding’in sahibi olduğu Türkiye’nin en büyük ikinci yat limanı olan Pendik Marintürk’e Koç Holding talip oldu. Şubat ayında netleşmesi beklenen pazarlıkta tarafların anlaşmaya sıcak baktığı belirtildi.

Macar Kültür Merkezi ve Türk Macar Ticaret Evi açıldı!

Macar Kültür Merkezi (Balassi Enstitüsü) ve Türk Macar Ticaret Evi'nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Şuna inanıyoruz ki; Türk ve Macar halkları ebedi bir tarihi bağla birbirine bağlanmıştır" dedi...

Türk Hava Kurumu İstanbul Pendik´te arsa satıyor!

Türk Hava Kurumu, mülkiyetinde bulunan 2 bin 89 metrekare arsayı satıyor

Türk Telekom Arena'nın son durumu yarın konuşulacak

Yapımı devam eden Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında yarın basın toplantısı düzenlenecek

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

Türk Telekom 15 TL'ye 24 saat ev güvenlik hizmeti veriyor

Türk Telekom farklı sektörlere el attı, firma ayda 15 TL'ye 24 saat ev güvenlik hizmeti de veriyor

pendik Türk Macar Dostluk Parkı Haberi

pendik Türk Macar Dostluk Parkı


Yenişehir Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışı, 23 Nisan Pendik Uluslararası Çocuk Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. Açılış renkli görüntülere sahne oldu.


Parkın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Pendik  Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin  ve kardeş şehir Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda’nın yanı sıra Macaristan Parlamento Başkan Vekili İstvan Hiller, Macaristan İstanbul  Başkonsolosu BalazsHendrich, Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.


Parkı, Macar yetkililerle birlikte gezen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “KispestBelediyesi ile Pendik  Belediyesinin 2010 yılından beri yürüyen kardeşlik faaliyetleri var. 2012 yılında Kispest Belediyesi  Mustafa Kemal Atatürk Parkı'nı hayata geçirdi. Yunus EmreEnstitüsü’nde ortak çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de bu çerçevede bu dostluğu pekiştirmek, daha kalıcı hale getirmek amacıyla güzel bir parkımıza Türk-Macar Dostluk Parkı adını verdik. Kispest Belediyemizle...