26 / 11 / 2024

perakende ciro kirası

perakende ciro kirası

İTO yönetimi ve 3 perakende derneği bir araya gelerek, kiraya vereni de kiracıyı da mağdur duruma düşüren azalan çalışma süreleri konusunu değerlendirdi. 500 markanın temsilcisi olan 3 derneğin yöneticileri kiralara ilişkin önerilerde bulundu.

Kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanında İstanbul ve Ankara'dan sonraki şehir şaşırttı!

2024 Mart ayında perakende ciro endeksi, 2023 yılının Mart ayına göre nominal olarak yüzde 96,5 artış gösterirken,  mega kent İstanbul 333,63 m²/1000 kişi ile en büyük piyasa olurken, onu 299,60 m²/1000 kişi ile Ankara ve 273,26 m²/1000 kişi ile Bolu takip etti.

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!

Perakendeciler gümrük vergilerinin indirilerek ithal ham maddeye rekabetçi bir fiyattan erişmek isterken ayrıca alışveriş merkezinde sabit kiranın yanında ciro kirası ödenmeye neden olan mevzuatın da güncellenmesini istiyor.

AVM Perakende Ciro Endeksi Ekim ayında yüzde 131,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, alışveriş merkezlerinde kiralanabilir metrekare başına düşen cirolar bu yılın Ekim ayında İstanbul’da 6 bin 594 TL, Anadolu’da 3 bin 845 TL şeklinde gerçekleşti.

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

AVM'lerde kiralanabilir alan başına düşen cirolar, ağustos ayında İstanbul'da 5 bin 719 lira, Anadolu'da ise 3 bin 559 lira olarak gerçekleşti. İşte detaylar…

AVM Perakende Ciro Endeksi Temmuz ayında yüzde 80,5 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, AVM Perakende Ciro Endeksi, Temmuz ayında, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 80,5 arttı!

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

AVM perakende ciro endeksi yüzde 101,3 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 101,3 artarak, 457 puana çıktı.

AVM perakende ciro endeksi Nisan 2021'de yüzde 19,7 azaldı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research işbirliğinde ortaklıkla hazırlanan AVM Perakende Ciro Endeksi'nin Nisan 2021 verileri yayınlandı. Buna göre 2021 Nisan'a ilişkin AVM verileri ne oldu? İşte ayrıntılar...

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Lokantacılar, kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çekiyor. İşletmecilerin, salgın süreciyle ilgili talepleri bulunuyor.

AVM Ciro Endeksi Ocak ayında yüzde 13,7 azaldı!

AVM perakende ciro endeksi, 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 13,7 azalarak 214 puana geriledi. 

AVM perakende ciro endeksi Ekim ayında yüzde 19,1 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, 2020 Ekim'de bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 19,1 artarak 349 puana ulaştı.

Perakende sektöründe kira çıkmazı! İflaslar başlayabilir!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "AVM mağazalarında ciro kirası, caddelerde ise yüzde 50 kira indiriminden başka bir çare görünmüyor" dedi ve ciro kirası ya da kira indirimi fırsatı olmayan mağazaların tahliye edilmesinden başka yol kalmadığını belirtti.

Perakendecinin çıkışı: Ciro kirası ve stopaj sıfırlansın!

Devlet destekleri ve yedek akçelerle Kovid-19'da ilk dalgayı atlatan perakende sektörü, ikinci dalga için yeni resmi düzenleme istiyor. BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, “Cadde mağazalarında en az yüzde 50 kira indirimi, AVM'lerde ise ciro kirasına geçilmeli" dedi.

perakende ciro kirası Haberi

perakende ciro kirası

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat bugünkü köşesinde İTO yönetimi ve 3 perakende derneğinin gerçekleştirdiği toplantıyı ve konuşulanları kaleme aldı.

İşte Osman Arolat'ın 'İTO ve işyeri kiraları sorunu' başlıklı yazısı...

İTO yönetimi ve 3 perakende derneği, kiraya vereni ve kiralayanı zor duruma düşüren azalan çalışma sürelerine ilişkin değerlendirme yaptılar. 115 bin mağaza ve 700 bin çalışan sayısıyla büyük bir ekonomik değere sahip olan marka temsilcileri devletten konuya ilişkin çözüm istiyor.

Haftalık çalışma saatlerinin günde 14 saat ve 6 gün esası dikkate alınarak 84 saatten, 40 saatten aza düşürülmesinin ardından, 3 perakende sektörünün tüzel kimlik temsilcileri ile İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve yönetim kurulu üyeleri toplandılar. 

Avdagiç, çalışma sürelerinin 40 saatin altına düştüğüne dikkat çekerek, “Kira bedelleri işletmelerin yükünü ağırlaştırıyor. Bu durum kiraya vereni...