04 / 05 / 2024

PERBİS sistemi

PERBİS sistemi

AVM'lere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Bakanlık bünyesinde kısa adı PERBİS olan perakende bilgi sistemi kuruluyor. Peki perakende bilgi sistemi PERBİS nedir?

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

BES’te kısmi çekiş hakkı geldi! Uzmanlar uyardı! Sistemi durağanlığa mı sürükleyecek?

BES'teki birikime kısmi çekiş hakkı geldi. Bu doğrultuda, katılımcılar sistemden çıkış yapmadan birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu olarak alabilecek. Uzmanlar BES havuzundan gerçekleştirilecek yüklü ödemelerin sistemi durağanlığa sürükleyebileceği konusunda uyardı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydını yaptıramayan çiftçiler için müracaat süresi 1 Eylül'e kadar uzatıldı.

Faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşme imzalandı!

Halk arasında işleyişi sebebiyle "altın günü"ne benzetilen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşmeye imza atıldı.

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi konut piyasasını canlandırdı!

TEOG sınavının kalkmasıyla yeni açıklanan Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi emlak piyasasını da canlandırdı. 

Isınma sistemi olmayan ev için aidat verilir mi?

Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Isınma sistemi olmayan ev için aidat verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

6 maddede konut siteleri ve merkezi ısıtma sistemi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " konut siteleri ve merkezi ısıtma sistemi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Egepen Deceuninck'ten yeni HS 76 /Contalı Sürme Sistemi!

Türkiye’nin en geniş sürme sistemi ürün yelpazesine sahip Egepen Deceuninck, geniş görüş açısı sağlayan HS 76 / Contalı Sürme Sistemi ile manzaraya açılan tüm mekânlar ile bütünlük sağlıyor.

Danfoss’un Elektrikli Döşemeden Isıtma Sistemi!

Danfoss’un ‘elektrikli döşemeden ısıtma sistemi’, döşeme altındaki şapın içerisinde bulunan ısıtma kabloları, sistemin bulunduğu mekanlardaki konfor sıcaklığını kontrol etmeyi sağlayan sensörler ve programlanabilen termostatlardan oluşuyor.

Merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Merkezi ısıtma sistemi bulunan binalarda kullanılması zorunlu olan ısı pay ölçer sistemi için maliklerin yöneticilere başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası!

Merkezi sistem ile ısınan yapılarda en çok merak edilen hususlar arasında merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası oluyor. İşte, merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası!

Merkezi ısıtma sistemi nerelerde kullanılır?

Merkezi ısıtma sistemi; her dairenin ne kadar ısı tükettiğini belirlemek amaçlı kurulan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi nerelerde kullanılır?

PERBİS sistemi Haberi

PERBİS sistemi

PERBİS nedir?

Perakende bilgi sistemi PERBİS; Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin tek merkeze yapılmasını ve bu merkezden sonuçlandırılmasını sağlayan elektronik bilgi sistemi olarak tanımlanıyor.


Yeni AVM yasası gereğince; Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve bu işletmelere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Bakanlık bünyesinde kısa adı PERBİS olan perakende bilgi sistemi kuruluyor.


PERBİS, Bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların erişimine açılır ve bu kurum ve kuruluşlar nezdinde kurulan elektronik kayıt sistemleriyle çevrimiçi olarak birbirine bağlanıyor.


PERBİS’in kurulum, işletim ve diğer giderleri ile PERBİS’e bilgi ve belge aktarımına ilişkin giderler, Bakanlığın talebi üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin bütçesinden karşılanıyor. 


PERBİS’in...