15 / 05 / 2024

peribacaları inşaat

peribacaları inşaat

Türkiye'nin peribacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da gelişigüzel hayata geçirilen yapılar ve özensiz düzenlemeler, bölgenin doğal güzelliğine gölge düşürüyor.

Peribacalarındaki inşaatın yıkımı tamamlandı!

Nevşehir'in Göreme ilçesinde peribacalarının yer aldığı bölgede inşa edilen iş yeri ve konut inşaatının yıkımı tamamlandı.

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına ara verildi!

Nevşehir'in Göreme ilçesinde peribacalarının olduğu bölgede başlatılan iş yeri ve konut inşaatının yıkımına devam ediliyor. 

Göreme'deki otel inşaatı durduruldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Göreme'deki otel inşaatının durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, ''Peribacalarına yakın bir noktada, 2 pafta 9423 parselde başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur'' ifadeleri kullanıldı.

Peribacalarındaki otel inşaatı 1998'de bakanlık kurullarından onaylanmış!

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacalarına yakın yerde gerçekleştirilen otel inşaatının sahibi, inşaat yapılan yerin söylenildiği gibi 1.derece sit alanı değil 3.derece sit alanı olduğunu ifade ederek “Burası 1998 yılında imara girmiştir” diye açıklama yaptı. 

Peribacaları'na yapılan inşaat mahkemelik oldu!

Uçhisar beldesindeki inşaatlar Kapadokya’nın dokusunu tahrip ediyor. Araştırmacı - yazar Mustafa Kaya, otel inşaatının bir kısmının birinci derecede doğal SİT alanına yapıldığını dile getirdi.Peribacaları'na yapılan inşaat mahkemelik oldu...

Peribacaları'na yapılan otel inşaatı durduruldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Peribacaları'nın arasına yapılan otel inşaatını durdurdu...

Kapadokya ucubesi, inşaat aşamasında yıkıldı!

Kapadokya'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın peribacalarına yakın olması nedeniyle yıkılmasını istediği bina, inşaat aşamasında yıkıldı

Zelve Vadisi'nin ortasına beton bina inşaatı!

Avanos'ta peribacalarının olduğu sit alanı Zelve Vadisi'ne çivi bile çakılamazken Kültür ve Turizm Bakanlığı beton bina inşaatına başladı

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

peribacaları inşaat Haberi

peribacaları inşaat

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Kapadokya’nın peribacalarıyla dolu Uçhisar, Göreme, Ürgüp ve Çavuşin gibi bölgelerinin yoğun ilgi gördüğünü dile getiren turist rehberleri, vadilere ve gezi rotalarına çeşitli isimler altında beton yapılar dikildiğini, bu çirkin yapılaşmanın son zamanlarda hız kazandığını söyledi.

Çavuşin’de peribacalarının hemen yanında ‘su damı’ adı altında ev yapıldığını söyleyen rehberler, kayadan oyma tarihi Çavuşin Kilisesi’nden başlayan bölgenin ortasına inşa edilen yapıyı turistlere anlatmakta güçlük çektiklerini belirtti.

Rehberler, şu şekilde konuştu: “Bu bölgede vatandaşların tapulu arazileri de yer alıyor. Elbette insanlar arazilerini istedikleri gibi değerlendirebilirler. Bu arazilerde üzüm bağları, meyve ağaçları bulunuyor ve bunlar, doğal güzelliklerle bir bütünlük oluşturuyordu. Ancak bağlar bozulup, ağaçlar kesilerek beton yapılar yapılması kabul edilebilir bir şey değil. Türk turizminin önemli...