17 / 05 / 2024

Peribacaları otel inşası

Peribacaları otel inşası

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının yanında inşa edilen otel tepki çekti.

Hakkâri Yüksekova'da 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Hakkari'de devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kente yapılan yatırımlar arasında 5 yıldızlı otel inşası da bulunuyor.

Göreme'deki otel inşaatı durduruldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Göreme'deki otel inşaatının durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, ''Peribacalarına yakın bir noktada, 2 pafta 9423 parselde başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur'' ifadeleri kullanıldı.

Peribacalarındaki otel inşaatı 1998'de bakanlık kurullarından onaylanmış!

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacalarına yakın yerde gerçekleştirilen otel inşaatının sahibi, inşaat yapılan yerin söylenildiği gibi 1.derece sit alanı değil 3.derece sit alanı olduğunu ifade ederek “Burası 1998 yılında imara girmiştir” diye açıklama yaptı. 

Kulak İnşaat Körfez'de 5 ayrı otel için de sözleşme aşamasına geldi!

Kulak İnşaat, Körfez bölgesi için lüks otel inşasına başlıyor. Abu Dhabi'deki otelinin yapımına başlayan Kulak İnşaat aynı bölgede 5 ayrı otel için de sözleşme aşamasına geldi.

Garanti Bankası Mardan Palace Otel'in satışını istedi!

Antalya'da 1.4 milyar dolara inşa edilen, Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov'a ait Mardan Palace Otel'in ödenmeyen kredileri için şimdi de Garanti Bankası satış istedi.

1992 yılında Park Otel'in 6 katı yıktırılacakmış!

1992 yılında Gümüşsuyu'nda inşası devam eden Park Otel'in, bitişiğindeki Alman Konsolosluğu seviyesinde olması kararı, İmar Bakanlığı tarafından onaylanmış. Karara göre 33 katlı olması planlanan otelin fazla katları yıkılacakmış.

Karlı kalkınma projesi kapsamında 5 bin otel inşa edilecek!

Erol Yarar, Türkiye’deki dağlara 5 bin otel inşa ederek kayak turizminden yılda 10.8 milyar euro gelir elde etmeyi hedefleyen projesini anlatırken, “Her dağımız bir petrol kuyusu” dedi.

Alanya otel inşaatında kavga çıktı!

Alanya'da otel inşaatında 2 işçi grubu arasında malzeme paylaşımı nedeniyle kavga çıktı. 200 işçinin karıştığı kavgada 50 kişi yaralandı. İşçilerin uzun süredir ücret alamadıkları gerekçesiyle gergin oldukları belirtildi.

Antalya Bilem Otel'in yıkımı için yeni ihale açıldı!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Şirinyalı Mahallesi eski Lara Yolu'nda bulunan Bilem Otel'in kaçak bölümlerini yıkılması için yeniden ihaleye çıktı. İhale 6 Şubat 2015 Cuma günü yapılacak.

Karaköy'de otel projeleri artacak!

BEYOĞLU ilçesine bağlı Karaköy son yıllarda yatırımcıların buluşma noktası oldu. Özellikle turizm yatırımları ile değişen bölgede 12 otel inşası başladı.

Trabzon 1461 projesi 2' inci etabının inşası Mayıs ayında başlıyor!

Trabzon 1461 projesi 3 etaptan oluşacak. 1. etapta 10 blok şeklinde yükselen proje 2. etabında 12 blok olarak yükselecek. Trabzon 1461 projesi 2' inci etabının inşası Mayıs ayında başlıyor.

Marmaris'te kaçak otel inşaatında yıkım yapılıyor!

Selimiye Mahallesi'ndeki kaçak olduğu belirlenen 3 katlı otel inşaatının yıkımı sahipleri tarafından yapılıyor. Denize sıfır olarak yapılan ve kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenen otel inşaatının yıkımına başlandı.

Galatasaray 2015'te otel inşaatına başlayacak!

Galatasaray'ın yeni Başkanı Duygun Yarsuvat Galatasaray taraftarlarını heyecanlandıracak şu açıklamalarda bulundu: 4’üncü yıldız ve otel inşaatı aynı önemde. Galatasaray bu sezon ikisinden de vazgeçemez...

Peribacaları otel inşası Haberi

Peribacaları otel inşası

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yer alan peribacalarının yanında inşa edilen otel tepki çekti. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, "Burası imar planı içindedir. İmar planı uygulanırken yetkili kurum ve kuruluşlarca da bu yapı planı onaylanmıştır" diye açıklama yaptı.

Oda TV'de yer alan habere göre, yılda 2 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, Mesit mevkisindeki Müze Yolu üzerinde peribacalarının yanında yaklaşık 2 ay önce otel inşaatına başlandı. Yan yana 2 binadan oluşan ve kaba inşaatı devam eden otel, görenlerin tepkisini çekti.

Daha önce de yapılaşmaya açıldığı iddialarıyla gündeme gelen Kapadokya bölgesinde yükselen otel inşaatıyla ilgili sosyal medyada birçok tepki içeren yorumlar yapıldı. 

'YAPI RUHSATIYLA İNŞAAT BAŞLAMIŞTIR'

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, otel...