13 / 05 / 2024

Perili Köşk canlandı

Perili Köşk canlandı

2000 yılında Rumelihisarı'ndaki metruk halde duran Yusuf Ziya Paşa Köşkü aslına uygun olarak restore ediliyormuş. 30 yıldır harabe halde durarak adı Perili Köşk'e çıkan görkemli bina Mimar Hakan Kıran tarafından restore edilmiş.

Mevduat faizleri yeniden tırmanışta: 250 bin TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar? Tek tek açıklandı! 

Son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alan mevduat faizleri yeniden canlandı. Peki 250 bin TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar oldu? İşte banka banka o rakamlar...

Konut sahibi olma hayallerini erteleyenler sevinçten dört köşe oldu! Geri ödemeler 15 yıla yayılacak!

Fiyat artışları nedeniyle konut sahibi olma hayallerini erteleyenlere umut dolu bir haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin konut sektörünü canlandırmaya dönük açıklaması dar gelirliyi sevince boğdu.

Konutta fırsatçılık yine başladı! İlanlar kalkıyor, yüksek fiyatla yeniden koyuluyor! Ev alacaklar dikkat! 

Hükümet konut sektörünü canlandırmak ve kiracıların ev sahibi olması için düşük faizli konut kredisi üzerinde çalışmalarına devam ederken, fırsatçılar da yeniden gün yüzüne çıktı. Peki ev fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

 Büyük yara alan sterlin bir ilki yaşıyor!

Bu hafta başının erken saatlerde, İngiliz sterlini, Birleşik Krallık'ın yeni maliye bakanı olan Kwasi Kwarteng’in, ülke ekonomisini canlandırma girişimi bir vergi indirimi paketini açıklamasının ardından dolar karşısında tarihi bir an yaşayarak, rekor bir seviye yaşadı.

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Perili Köşk’ olarak adlandırılan 116 yaşındaki tarihi Ragıp Paşa Köşkü satıldı…

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 

Çin'den emlak sektörüne 148 milyar dolarlık kurtarma paketi geliyor!

Pekin'in, şirketler borç yükü altında ezilirken ve nakit sıkışıklığı yaşanması sebebiyle inşaatlar durmuşken emlak sektörünü canlandırmak amacıyla 148 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışma sürdürdüğü belirtildi. İşte paketle ilgili tüm ayrıntılar...

Kripto para piyasası canlandı! Büyük yara alan Bitcoin yükseliyor mu? 

Yatırımcıların gözdesi kripto paralar düşüşten sonra şimdi de yükseliş yaşıyor. Peki kripto paraların şahı olarak bilinen ve büyük çöküş yaşayan Bitcoin yükseliyor mu?  İşte detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Ankara’da kiralık metrekare fiyatları düştü, piyasa canlandı!

BETAM ve sahibindencom ortaklığında hazırlanan Konut Piyasası Görünümü raporuna göre Ankara’da kiralık metrekare fiyatları düştü, piyasa hareketlendi.

Perili Köşk canlandı Haberi

Perili Köşk canlandı



Perili Köşk canlandı


Rumelihisarı'ndaki Yusuf Ziya Köşkü yıllarca metruk kalmıştı. Öyle ki adı Perili Köşk'e çıkmıştı. Sahibi Basri Erdoğan, Mimar Hakan Kıran'a binayı yeniden, aslına uygun olarak yaptırdı.


     Rumelihisarı'nın sembollerinden biri olan Yusuf Ziya Paşa Köşkü'nün restorasyonu bitmek üzere. Geçen yüzyılın başında inşa edilen bu görkemli yapıya, son 30 yıldır harabe ve metruk olduğu için Perili Köşk adı verilmişti.


     Son yıllarda içinde sadece bekçilik yapan bir ailenin yaşadığı köşkün onarım serüveni 1992'de başladı. Binanın sahibi Basri Erdoğan, restorasyonunu mimar Hakan Kıran'a verdi.


     Hakan Kıran, Perili Köşk'ün henüz mimarlık öğrencisiyken hayallerini süslediğini söylüyor: ''O zamanlar bana İstanbul'da...