23 / 11 / 2024
fuzul

Periyodik asansör bakımları

Periyodik asansör bakımları

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Periyodik asansör bakımlarından bina yöneticileri sorumlu!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018..

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip!

ASFED Başkanı Atik, "Türk asansör sektörü montaj, belgelendirme hizmetleri, periyodik kontrol hizmetleri, aksam üretimi ve bakım hizmetleri genelinde yaklaşık 500 milyon dolar seviyelerinde bir ciroya sahiptir." dedi.

Hare Asansör, Artvin'de 3 milyon liralık yatırım yapacak!

Hare Asansör, bu yıl makine teçhizat yatırımları kapsamında arsa dahil 3 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ümraniye Belediyesi'nden asansör muayene hizmetleri birimi!

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu “Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Asansör Muayene Hizmetleri” birimi ile yapacak ve bu hizmet Türkiye’de ilk defa Ümraniye Belediyesinde uygulanacak.

Asansör muayene personelinin belgelendirilmesine dair tebliğ!

Asansör Periyodik Kontrollerini Gerçekleştirecek Muayene Personelinin Belgelendirilmesine Dair Tebliğ (SGM: 2016/18) bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın Nazilli'de asansör kazası!

Aydın Nazilli'de bir iş yerinin asansör kabininin, bakım sonrası kontrol edilirken düştü. Yaklaşık 2 metre yükseklikten zemine düşen asansör kabinindeki Hasan Basri Karadayı ve İbrahim Özleyen yaralandı.

Siverek Belediyesi'nden asansör bakım duyurusu!

Siverek Belediyesi her yıl onlarca insanın yaralanmasına, hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını en aza indirgemek için vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

Yapılarda asansör sayısı 500 bine dayandı!

Fikri Işık, yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 asansör bulunduğunu, bakanlıkça yetkilendirilen 25 A tipi muayene kuruluşunca, her asansöre yönelik yılda bir defa periyodik kontrol yapıldığını bildirdi.

Periyodik asansör bakımları Haberi

Periyodik asansör bakımları

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin kazaların azaltılmasında çok önemli rol oynayacağına dikkat çekti. Şarlı, kamuoyunda Asansör Yönetmeliği olarak bilinen ve önceki ay Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin, asansörlerin bakım ve denetimlerine ilişkin devrim niteliğinde yenilikler getirdiğini belirtti.


BİR AY İÇİNDE GÜVENLİ HALE GETİRİLMELİ

Periyodik kontrol sonuçlarına bağlı olarak, dört farklı renkteki etiketten birinin asansöre iliştirildiğini söyleyen Şarlı, “Yeşil kusursuz, mavi hafif kusurlu, sarı kusurlu ve kırmızı güvensiz asansör şeklinde değerlendiriliyor. Türkiye’deki 200 bini lisanssız 430 bin asansörün üçte birinin kırmızı etikete sahip olması, güvenliğe ilişkin önemli soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Yönetmelik, bina sorumlularının güvensiz olarak tanımlanan bu asansörlerin kullanılmasına izin veremeyeceğini ve bir ay içinde güvenli hale getirilmesinin zorunlu olduğunu...