14 / 05 / 2024

pertek cezaevi film stüdyosu

pertek cezaevi film stüdyosu

Tunceli Üniversitesi, Pertek ilçesindeki eski cezaevi binasını Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürmek için çalışma başlattı

Didim'e açık cezaevi yapılacak mı?

AYDIN in Didim ilçesi'nde yapılması gündeme gelen ancak tepkiler üzerine iptal edildiği bildirilen açık cezaevi konusu 1.5 yıl sonra yeniden ortaya çıktı.

DNP, Binalarda yüzde 13 enerji tasarrufu sağlayan film geliştirdi!

Japonya’nın Dai Nippon Printing Co. Ltd. (DNP) şirketi, pencereye yapıştırılınca odayı ışıklandırılan ve yüzde 13 enerji tasarrufu sağlayan film geliştirdi.

Erdek'teki cezaevi kütüphaneye dönüştürülecek!

Erdek'de, 58 yıl cezaevi olarak kullanılan ve Eylül 2014'te boşaltılan bina, İlçe Halk Kütüphanesi ile Erdek Evine dönüştürülecek. Bir yıl önce cezaevinin kapatılmasıyla 25 hükümlü ve tutuklu. Bandırma Cezaevi'ne nakledilmişti.

Van F Tipi Cezaevi önüne bekleme salonu inşa edildi!

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden uzak olan Van F Tipi Cezaevi önünde ziyaretçiler için özel bir bekleme salonu yaptı. Bekleme salonunda, gün boyunca ziyaretçilere ücretsiz sıcak çorba, çay ve su ücretsiz verilecek.

Antalya Film Festivali Cam Piramit'le süsleniyor!

Antalya'da 29 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali için hazırlanan Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi, profesyonel dağcılar tarafından giydiriliyor.

Ankara Haymana'da yeni cezaevi için çalışmalar başladı!

Haymana B Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun kapatılmasının ardından, yeni cezaevinin yapımı için çalışmalara başlandı. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut cezaevi için açıklama yaptı.

Pana Film'e ait binanın çatı sorunu nasıl aşıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ‘Kurtlar Vadisi’ başrol oyuncusu Necati Şaşmaz tarafından yönetilen Pana Film yapım şirketine ait binanın çatısını kurtarmak için AKP’li Üsküdar Belediyesi seferber oldu.

Kandıra Açık Cezaevi futbol sahası hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Açık Cezaevi Kurumu'nda hayata geçirilen "Kocaeli Açık Cezaevi Futbol Sahası" törenle hizmete girdi.

Eski Bayrampaşa Cezaevi alanına ne yapılacak?

Eski Bayrampaşa Cezaevi’nin bulunduğu alana yapılması planlanan Alışveriş Merkezi projesi İstanbul İBB meclisinden tartışmalar eşliğinde kabul edildi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ret oyu kullanan CHP grubuna sitem etti.

Bayrampaşa Cezaevi yaşam merkezi olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde eski Bayrampaşa Cezaevi arazisine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı alanlarının yapılmasına ilişkin plan kabul edildi.

PNR Otelcilik ve Turizm İnşaat Film Yapım Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

PNR Otelcilik ve Turizm İnşaat Film Yapım Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Pınar Yılmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 21 Eylül'de Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Değirmenyolu Caddesi'nde kuruldu.

Bayrampaşa Cezaevi arsası imar planı değişikliği onaylandı!

İBB Meclisi, 148 bin metrekarelik Bayrampaşa Cezaevi'nin arsasına konut ve işyerlerinin yapılmasını kapsayan imar planlarının 3 kez yargıdan dönmesine rağmen bölge için dördüncü kez plan değişikliğine gitti.

Bayrampaşa Cezaevi arazisi yaşam alanı oluyor!

Eski Bayrampaşa Cezaevi arazisine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına ilişkin yeni plan oy çokluğuyla kabul edildi

pertek cezaevi film stüdyosu Haberi

pertek cezaevi film stüdyosu



Tunceli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Sezai Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinin, il genelindeki kültürel, sosyal, ekonomik sorunların tespiti ve çözümü için akademik çalışmalar yaptığını söyledi.


Bu kapsamda, Pertek ilçesi İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yıllardır kullanılmayan cezaevi binasını Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi film stüdyosuna dönüştürmeyi planladıklarını belirten Şenel, eski cezaevinin, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce üniversitelerine tahsis edildiğini kaydetti.


Taş binada bakım-onarım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şenel, binayı Tunceli Üniversitesine yakışır şekilde onararak Pertek ilçesine kazandıracaklarını dile getirdi. Şenel, "Bina, yaklaşık 70-80 milimetre kalınlığında taş duvardan yapılmış ve 2000’li yıllardan sonra hiç kullanılmamış. Tahsisi istediğimizde biz de 'burada ne yapabiliriz?' diye düşündük. İncelemelerimizde gördük ki...