05 / 05 / 2024

pet şişe ev

pet şişe ev

Nijerya’nın başkenti Abuja’nın bir banliyösünde pet şişeden evler inşa ediliyor.Binanın inşa süreci şaşırtıcı derecede basit. Boş plastik şişeler, istiflenmeden ve naylon kordonla bağlanmadan önce kum ve molozla dolduruluyor, daha sonra kil veya harçla sıvalanıyor...

Andreas Froese pet şişelerden ev inşa ediyor!

Boş plastik şişeler kum ve moloz ile dolduruluyor. Üst üste dizilen şişelerin üzeri balçık ve harç ile sıvanıyor. Ortaya çıkan yapı da plastik kordonlarla sabitleştiriliyor. İşte Alman Andreas Froese bu şekilde pet şişelerden ev inşa ediyor...

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma, artan maliyet ve lojistik giderler pet şişe sularının zamlanmasına neden oldu. TBYD Başkanı Erol Dündar, zammın yüzde 20 ile 30 arasında olduğunu belirtti.

Grundig pet şişeden çamaşır makinesi yaptı! İşte 28 Eylül 2022 Grundig fiyat listesi

Küresel ısınma ve iklim değişimiyle mücadele kapsamında bir çok marka geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına özen gösteriyor. Grundig beyaz eşya da çamaşır makinelerini geri dönüştürülmüş pet şişelerden üretiyor. İşte geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen Grundig ürünleri fiyat listesi

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracının haklarını güvence altına alıyor. Bu sözleşme ile birlikte tarafların belirlenen kurallara uyması gerekli oluyor. Kiracı ve ev sahibinin anlaşması durumunda kira şerhi de yaptırılabiliyor. Peki kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, tapu kütüğüne işlenebilen şerh türlerinden birisi olarak biliniyor. Aile konutu müessesesi, Türk Medeni Kanununun 194. maddesi ile mevzuatımıza dahil edilmiştir. Peki, Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte tüm detaylar...

Vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği! Kime ne kadar verilecek, kimler faydalanabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayçiçek yağında oluşan aşırı fiyat artışları ve yetersiz stoklar nedeniyle harekete geçti. 'Elden gelen yelle ya da selle' felsefesinden yola çıkarak vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği başlattı. Başvurular nereye yapılacak?

92 bin kişi sınav şartı olmadan işe alınacak! Deneyimsiz, ilkokul mezunu herkes başvurabilir!

Türkiye İş Kurumu 92 bin kişiyi işe alınacak. Söz konusu pozisyonlar için deneyimsiz ve ilkokul mezunu herkes başvuru yapabilir.

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Ayçiçeği için kritik karar geldi! 4 ilde daha...

Bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla toplamda 4 şehir ve 7 bölge daha yağlık ayçiçeği ekimi destekleme kapsamına alındı.

77 bin kişi KPSS şartı olmadan işe alınacak! İşte başvuru şartları...

İŞKUR'dan milyonlarca işsiz vatandaş için müjde geldi. İŞKUR 77 bin 587 kişinin işe alımı için güncel ilanlarını yayımladı. İşte İŞKUR tarafından alım yapılacak iş ilanlarının tüm detayları...

THY, 1.000 kabin memurunu işe alacak! İşte aranan şartlar!

Havacılık sektöründe dengeleri alt üst eden COVID-19 salgınına rağmen Türk Hava Yolları (THY), bin kadın kabin memuru işe alımı için yeni bir ilan yayımladı. Peki THY kabin memuru işe alım ilanı nerede? THY kabin memuru şartları 2022 nedir?

İbrahim Tatlıses AVM açıyor! 700’e yakın kişiyi işe alacak!

Ünlü şarkıcı  İbrahim Tatlıses, Balıkesir Burhaniye'de Alışveriş Merkezi açacağını duyurdu. AVM'nin tamamlanmasından sonra 700 kişi işe alınacak.

pet şişe ev Haberi

pet şişe ev

Bir inşaat malzemesi olarak plastik atık ilk başta kulağa garip gelebilir. Ama ucuz, enerji tasarruflu ve çevre dostu. Nijerya’nın başkenti Abuja’nın bir banliyösünde bu türden evler inşa ediliyor.

Afrika’nın en büyük plastik evi

Nijerya’nın başkenti Abuja’ya 20 kilometre mesafedeki bir banliyöde Afrika’nın en büyük plastik şişelerden, kumdan ve betondan inşa edilen evi. İnşatta şu aşamaya kadar 46 binden fazla pet şişe kullanıldı.

Farklı bir dönüşüm şekli

Deutsche Welle'de yer alan habere göre; Plastik atık 186 milyonluk nüfusa sahip ülkede büyük bir sorun. Plastik şişeler genellikle drenaj sistemlerini tıkıyor. Sağanak yağmur işleri daha da kötüleştiriyor. Hali hazırda her yıl ortaya çıkan 3.2 milyon ton atık için verimli bir atık yönetimi ve geri dönüşüm sistemi bulunmuyor. Bu nedenle geri dönüşüm projeleri her zamankinden...