29 / 04 / 2024

Ayçiçeği için kritik karar geldi! 4 ilde daha...

Ayçiçeği için kritik karar geldi! 4 ilde daha...

Bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla toplamda 4 şehir ve 7 bölge daha yağlık ayçiçeği ekimi destekleme kapsamına alındı.



Merakla beklenen 2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Yayımlanan karara Cumhurbaşkanı kararına göre, Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeli dahilin de 2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarına göre arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale ürünlerinde bir kez olmak üzere dekara 50 TL ek girdi desteği verilecek.

Ayçiçeği için kritik karar geldi! 4 ilde daha...

Yine konuyla ilgili aktarılan detaylara göre, 2022 yılı sertifikalı tohum kullanım desteği, dekara arpa, yulaf, çavdar, buğday, tritikale ve çeltiğe 24 TL, nohut ve kanolaya (kolza) 20 lira, susama 4 lira, aspire 5 lira, kuru fasulye, patatese 100 lira, mercimek ve yoncaya 30 lira, korunga, fiğ, yem bezelyesi, ve soyaya 22 TL ve yer fıstığına 17 TL şeklinde verilecek.

Söz konusu kararda gündemden düşmeyen ayçiçeği ile ilgili de bazı detaylar yer alıyor. İşte o detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön