29 / 04 / 2024

Boşta duran telefonlar için kritik karar: IMEI havuzundan çıkartılarak siyah listeye alınacak!

Boşta duran telefonlar için kritik karar: IMEI havuzundan çıkartılarak siyah listeye alınacak!

resmi Gazete'nin bugünkü sayısında sinyal alınamayan telefonlar için kritik karar alındı. Bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alınmayan boşta duran telefonlar IMEI havuzundan çıkartılıp siyah listeye alınacak. İşte detaylar...



Binlerce kişinin yedekte tuttuğu evde boşta duran telefonlar için kritik karar bugün geldi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, bir yıl boyunca kesintisiz olarak sinyal alınmayan telefonlar IMEI havuzundan çıkartılıyor.

BOŞTA DURAN TELEFONLAR İÇİN KRİTİK KARAR!

Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni  yönetmeliğe göre, kullanılmayan, kaçak, kayıp, çalıntı, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş ya da başka cihazlara kopyalanmış, cihazların beyaz listeden çıkarılarak siyah listeye dahil edilmesi ve bağlantısının kesilmesi için belirlenen süre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 7 yıldan 1 yıla indirilecek.

 Boşta duran telefonlar için kritik karar: IMEI havuzundan çıkartılarak siyah listeye alınacak!

SİYAH LİSTEYE ALINACAK!

Alınan karar doğrultusunda bu kapsamda, BTK'nın veri tabanında yer alan ve kesintisiz 1 yıl süreyle kullanılmayan cep telefonlarının iletişim bağlantısı 24 saat içinde kesilerek,  cihaz bilgileri siyah listeye dahil edilecek.

Siyah listeye alınan cihazın bir abone numarası ile tekrar kullanılması halinde, GSM operatörü tarafından yapılan bildirim sonrası cihaza ait IMEI numarası tekrar kayıtlı hale getirilerek beyaz listeye alınacak.

Bu talep daha önce cihazın ithalatçısı veya imalatçısı aracılığıyla yapılabiliyordu. Yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, siyah listeye alınan bir cihazın son kullanıcısının BTK kayıtlarıyla uyuşmaması halinde, ilgili cihazın IMEI numarasının tekrar kayıtlı hale getirilmesi talebi cihazın ithalatçısı veya imalatçısı aracılığıyla yapılabilecek.

Cihazın ithalatçısı veya imalatçısının tasfiye veya terkin edilmiş olmasıhalinde gerekli bilgi ve belgeler tamamlanarak BTK'ya başvuru yapılması gerekecek.

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Yurt dışından satın alınan telefon sayısında tam 6 kart artış! Pasaport kaydı resmen patladı!

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Geri Dön