21 / 05 / 2024

petkim alstom ispanya

petkim alstom ispanya

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'den yapılan açıklamada Alstom İspanya ve Alstom Türkiye'den oluşan konsorsiyumun 51 MW kapasiteye sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kuracağı bildirildi...

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Alstom, Türkiye'deki demir yolu ihaleleriyle ilgileniyor!

Alstom Başkanı ve Üst Yöneticisi Lafarge: "Türkiye'de özellikle bölgesel hızlı tren hattı, metro hattı ve sinyalizasyon projeleriyle ilgileniyoruz" dedi.

İzmir Petkim Limanı'nın ÇED toplantısı yapıldı!

Yaklaşık 40 yıldır Petkim ve Ege Bölgesi'ne gelen yük gemilerine hizmet veren Petkim limanı ve liman gerisi hizmet alanı genişletiliyor.

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı. Resmi açılışının yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Petkim 3 büyük yatırımla büyümeyi hedefliyor!

Petkim Genel Müdürü Korkut, bu yılın çok önemli olduğunu belirtti, “Petkim Konteyner Limanı, Rüzgar Enerji Santrali ve Petkim Specialities yatırımları bizi yukarı taşıyacak” dedi

Petkim, 24 bin ton kapasiteli yeni bir şirket kurdu!

60'a yakın petrokimyasal hammadde üreten Petkim, mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları için yeni bir sirket kurdu. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 24 bin ton kapasiteye sahip olacak.

S.Korkut: Petkim Limanı birkaç ay içinde tamamlanacak!

İşinin Liderleri Zirvesi'nde konuşan Metin Sancak, "İzmir'e bugüne kadar 5 proje için 800 milyon lira harcadık" dedi. Saadettin Korkut ise, Petkim Limanı'nın birkaç ay içinde tamamlanacağını müjdeledi

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Petkim yeni şirket kuruyor!

Petkim katma değeri yüksek ileri mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretiminde uzmanlaşacak şekilde, Petkim Specialities adıyla şirket kurma kararı aldı.

Dünyanın en büyük vinçleri İzmir Petkim Limanı'na getirildi!

İzmir Aliağa’daki Petkim Limanını 28 yıllığına APM Terminals İzmir işletecek. 450 milyonluk yatırımla APM Terminals İzmir; en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecek olan dünyanın en büyük vinçlerini Çin’den getirdi.

Dünyanın en büyük yüzer santralinin trafoları Alstom'dan!

Alstom, Karadeniz Powership Osman Khan (KPS12) santralinin güç transformatörlerini tedarik etmek için Karadeniz Enerji Grubu ile sözleşme imzaladı.

General Electric Alstom'u satın alacak!

AB Komisyonu, General Electric'in Alstom'u satın almasını şartlı olarak onayladı.AB'den yapılan açıklamada, dünyanın en büyük şirketlerinden GE'nin, Fransız elektrik üretim şirketi Alstom'u satın almasının koşullu olarak onaylandığını bildirdi.

petkim alstom ispanya Haberi

petkim alstom ispanya


Petkim tarafından yapılan açıklama şöyle:


28/03/2014 tarihinde ALSTOM RENOVABLES ESPANA SLU (Alstom İspanya) ve ALSTOM Power ve Ulaşım A.Ş ' den (Alstom Türkiye) oluşan konsorsiyumla, şirketimize 51 MW kapasiteye sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulması için, temel ve detay mühendislik, ekipman/malzeme tedariki, inşaat ve elektrik işleri, montaj ve devreye alma işlerinin yaklaşık 55 Milyon Euro karşılığında yapılması konusunda sözleşme imzalanmıştır. Bu santralle yaklaşık yıllık 200 GWh elektrik üretilmesi öngörülmektedir.


Sözleşme kapsamında RES'in 27 MW'lık ilk fazının 2015 yılında, 24 MW'lık ikinci fazının 2016 yılında devreye alınması planlanmaktadır. Mevcut RES lisansımız 25 MW'lık olup lisansımızın 51 MW olarak tadili için EPDK'dan izin...