28 / 07 / 2024

petkim fabrikaları

petkim fabrikaları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye 'nin cari açık problemini çözmek için kimya sektörüne yatırım yapması gerektiğini, bu alanda Petkim'in yatırımlarının stratejik önemde olduğunu belirtti.

AK Parti şeker fabrikalarının satışından olumsuz etkilenmedi!

Seçim öncesi tartışmalara neden olan 13 şeker fabrikasının özelleştirilmesi sandıkta AK Parti’ye oy kaybettirmedi. Bu fabrikaların bulunduğu 11 ilden 9’unda iktidarın oyu yükseldi.

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının satışı onaylandı!

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının satışı onaylandı. Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarını 287 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.'ye satıldı..

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarını Albayrak aldı!

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının ihalesinde en yüksek teklifi Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ verdi...

Şeker fabrikalarının satış süreci meclis gündeminde!

Şeker fabrikalarının satış süreci meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Erzincan ve Kastamonu Şeker fabrikalarının ihale başvuru süresi uzatıldı!

Erzincan ve Kastamonu Şeker fabrikalarının özelleştirme ihaleleri için son teklif verme tarihinin uzatıldığı açıklandı. 

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin 7 soru TBMM'de!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şeker fabrikalarının satışına ilişkin soru önergesi hazırlandı!  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuya ait şeker fabrikalarının yeniden satışa çıkarılacağı yönündeki haberlere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 48 gayrimenkul satıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun şeker fabrikaları ile ilgili sorduğu soruya yanıt vererek, 48 gayrimenkulün satışının yapıldığını söyledi..

Binali Yıldırım'dan şeker fabrikaları açıklaması!

Şeker fabrikalarıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "14 şeker fabrikası özelleştirme için ilana çıktı. Zannediyorum nisan ayında teklifler alınacak. Ondan sonra duruma göre karar verilecek." dedi.

Sadece şeker fabrikalarının arazileri özelleştirilecek!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şeker fabrikalarının arazilerini bölecekler, satacaklar ve orada AVM'ler yapılacak gibi eleştirilere cevap verdi. Bozdağ, ''sadece fabrikanın işletimi için gerekli olan arazi fabrikayla beraber özelleştirilecektir'' dedi.

Kartal'daki fabrikalar okula dönüşüyor!

Kartal bölgesindeki fabrikalar, şehir dışına taşınırken fabrikalardan kalan binalara yoğun bir talep gösteriliyor. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü başta özel okulların talebi arttırdığını söyledi..   

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nasıl olacak?

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Devlete ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizdeki üretimi büyük oranda etkileyecektir." dedi.

Şeker fabrikaları kapatılmıyor, özelleştiriliyor!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusuyla ilgili tüm soru ve eleştirilere yanıt veren Başbakan Yıldırım, “Özelleştirmeden geri dönüş yok” dedi.

petkim fabrikaları Haberi

petkim fabrikaları


Bilim, Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Fikri Işık, Türkiye 'nin cari açık problemini çözmek için kimya sektörüne yatırım yapması gerektiğini, bu alanda Petkim'in yatırımlarının stratejik önemde olduğunu belirtti.


İzmir programının ikinci gününde Aliağa'daki Petkim tesislerine gelen Bakan Işık, yatırım çalışmaları devam eden Petkim Ar-Ge Merkezi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ardından Petkim'in yeni etilen fabrikasının açılış törenine katılan Işık, buradaki konuşmasında Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliğin ete kemiğe bürünen en önemli yatırımı Petkim'de gurur verici bir tesisin daha açılışını yaptıklarını, Türkiye'den çok sayıda iş adamının da Azerbaycan'da yatırımlarının bulunduğunu belirterek "kardeşin kardeşe yapmaz dediği güzellikleri kardaş kardaşa yapıyor" dedi.

İki ülke arasındaki kardeşliğin söylemde kalıcı olamayacağını, ilişkilerin ortaklıklara ve yatırımlara dönüşmesi halinde bağların güçleneceğini dile getiren Işık, Türkiye'nin Ar-Ge'ye verilen önem neticesinde üretimini...