21 / 05 / 2024

Petkim hisseleri kime satılıyor

Petkim hisseleri kime satılıyor

Yapılan ön anlaşma ile Petkim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor. Hukuki inceleme sürecinin ardından nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasıyla son bulacak.

Petkim'de yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış yapılacak!

Petkim'de yüzde 65 hisseleri olduğunu belirten SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "Zaman zaman yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış düşünüyoruz" dedi.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satmayı planlıyor!

Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor. Açıklamaya göre Petkim hisseleri son iki yılda 1.8 liradan 4.35 liraya yükseldi, bu nedenle satılmak isteniyor.

Erbilginler Yalısı kime satıldı?

Türkiye'nin en pahalı yalısı olarak bilinen Erbilginler Yalısı, 100 milyon Euro'ya Katarlı iş adamı satıldı. Peki Yeniköy Erbilginler Yalısı kime satıldı?

Eşlerden biri ölürse mal kime kalır?

Evlilik sırasında eşlerden birinin ölümü halinde geride kalan malların nasıl paylaşılması gerektiği Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşlerden biri ölürse mal kime kalır?

Ev alırken tapu masrafları kime aittir?

Ev alırken evin satış bedelinin yanı sıra birtakım masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, alıcı hangi masrafları öder? Ev alırken tapu masrafları kime aittir? Satıcı masraflara katılım sağlamaz mı?

Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Taşınmaz kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi bazı durumlarda damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl hesaplanır? Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Petkim Park Sitesi'nde daireler 255 bin TL'ye!

Türköz İnşaat tarafından Yarımca'da yapımı tamamlanan Petkim Park Sitesi'nde 156 metrekare, deniz manzaralı, güvenlikli, havuzlu, sıfır ara kat daire 255 bin TL'ye satışa çıkarıldı.

Kocaeli Petkim Park Sitesi'nde daireler satışa çıkarıldı!

Türköz İnşaat tarafından Yarımca'da yapımı tamamlanan Petkim Park Sitesi'nde 156 metrekare, deniz manzaralı, güvenlikli, havuzlu, sıfır ara kat daire 255 bin TL'ye satışa çıkarıldı.

URTİM, Petkim'in Star Rafineri projesine iskele üretecek!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri AŞ şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

Petkim Lojmanları arazisi konut ve ticari alana dönüşecek!

Petkim; lojman alanı olarak kullanılan Aliağa'daki 1.18 milyon metrekarelik arazide konut, ticaret ve turizm alanları olacak şekilde imar planı değişikliği için başvuruda bulundu..

Petkim Park Evleri'nde sona gelindi!

Türköz İnşaat farkıyla yapımı tamamlanma aşamasına gelen Petkim Park Evleri, hem manzarası hem de konforuyla herkesin dikkatini çekiyor. Petkim Park Evleri, Körfez'de adeta yeni bir kentin doğumunu gösteriyor.

İzale-i şuyu davası kime karşı açılır?

Taşınmazda hissedarların mallarının aynen pay edilmesi ya da mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları ölçüsünde paylaştırılmasına izale-i şuyu deniyor. Peki, izale-i şuyu davası kime karşı açılır?

Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınmaz mal alma sürecinde bazı araştırmalar yapılıyor. Örneğin, gayrimenkul almak istediğinizi ancak sahibi hakkında tereddütlerinizin olduğunu düşünelim. Bir tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim, diyorsanız işte yanıtı..

Petkim hisseleri kime satılıyor Haberi

Petkim hisseleri kime satılıyor

PETKİM’in yüzde 100 iştiraki olan Petlim Limancılık A.Ş.’ye dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs ortak oluyor. Yapılan ön anlaşma ile Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor. 

Petkim, yüzde 100 iştiraki olan Petlim Limancılık A.Ş.’de sahip olduğu hisselerin devri konusunda dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs’a münhasıran müzakere hakkı tanıdığını açıkladı. İzmir Aliağa’da gerçekleştirilen ön anlaşma ile Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor. Ayrıca, yapılacak sözleşmede Goldman Sachs’ın bir zarara uğramaması için ilgili hisseleri SOCAR Türkiye’ye satma hakkı da yer alacak. Hisse devir işleminin tamamlanması, hukuki inceleme sürecinin ardından nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasıyla son bulacak. 

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "Dünyanın en büyük yatırımcılarından...