21 / 05 / 2024

Petkim hisseleri kimin

Petkim hisseleri kimin

Yapılan ön anlaşma ile Petkim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor. Hukuki inceleme sürecinin ardından nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasıyla son bulacak.

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı. Resmi açılışının yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Petkim 3 büyük yatırımla büyümeyi hedefliyor!

Petkim Genel Müdürü Korkut, bu yılın çok önemli olduğunu belirtti, “Petkim Konteyner Limanı, Rüzgar Enerji Santrali ve Petkim Specialities yatırımları bizi yukarı taşıyacak” dedi

Mehmet Sucu: Plan kimin için değişiyor?

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında Çetin Emeç toplantı salonunda yapıldı. CHP meclis üyesi Mehmet Sucu itiraz etti. “Plan kimin için değişiyor?” diye sordu

Torkam İnşaat kimin?

Torkam İnşaat, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Avcılar Ispartakule 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesini kazandı.Peki, 25 yıldır faaliyet gösteren Torkam İnşaat kimin?

Petkim, 24 bin ton kapasiteli yeni bir şirket kurdu!

60'a yakın petrokimyasal hammadde üreten Petkim, mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları için yeni bir sirket kurdu. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 24 bin ton kapasiteye sahip olacak.

S.Korkut: Petkim Limanı birkaç ay içinde tamamlanacak!

İşinin Liderleri Zirvesi'nde konuşan Metin Sancak, "İzmir'e bugüne kadar 5 proje için 800 milyon lira harcadık" dedi. Saadettin Korkut ise, Petkim Limanı'nın birkaç ay içinde tamamlanacağını müjdeledi

İnşaat ruhsatı kimin adına çıkar?

Bir binanın inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi verilen inşaat ruhsatı gerekli belgeler ile belediyeye yapılacak başvuru sonrasında alınabiliyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl verilir? İnşaat ruhsatı kimin adına çıkar?

Seçim sonrası inşaat şirketlerinin hisseleri yükseldi!

Seçim sonrası AKP’nin öncelik verdiği inşaat ve savunma sanayii hisseleri borsada uçtu. Vestel, Emlak GYO, Torunlar, Akdeniz Güvenlik sert yükseldi.

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Petkim yeni şirket kuruyor!

Petkim katma değeri yüksek ileri mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretiminde uzmanlaşacak şekilde, Petkim Specialities adıyla şirket kurma kararı aldı.

Dünyanın en büyük vinçleri İzmir Petkim Limanı'na getirildi!

İzmir Aliağa’daki Petkim Limanını 28 yıllığına APM Terminals İzmir işletecek. 450 milyonluk yatırımla APM Terminals İzmir; en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecek olan dünyanın en büyük vinçlerini Çin’den getirdi.

Petkim'in imar planları onaylandı!

Petro kimya şirketi Petkim'in hem karada, hem denizde önünü açan imar planları, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandı. Bakanlık, limanın arkasında yer alan ormanın tesislere dahil edilmesine yönelik plana da olur verdi

Petkim Park'ta kiralık talebi çok fazla!

Türköz İnşaat tarafından yapımı tamamlanan ve daire sahiplerine teslim edilen Körfez Yarımca Petkim Park Evleri'nde yaşam başladı. Havuzu da açılan Petkim Park Sitesi'nde kiralık ev bulmak da zorlaştı.

Petkim hisseleri kimin Haberi

Petkim hisseleri kimin

PETKİM’in yüzde 100 iştiraki olan Petlim Limancılık A.Ş.’ye dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs ortak oluyor. Yapılan ön anlaşma ile Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor. 

Petkim, yüzde 100 iştiraki olan Petlim Limancılık A.Ş.’de sahip olduğu hisselerin devri konusunda dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs’a münhasıran müzakere hakkı tanıdığını açıkladı. İzmir Aliağa’da gerçekleştirilen ön anlaşma ile Petlim hisselerinin yüzde 30’unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile Goldman Sachs’a satılması planlanıyor. Ayrıca, yapılacak sözleşmede Goldman Sachs’ın bir zarara uğramaması için ilgili hisseleri SOCAR Türkiye’ye satma hakkı da yer alacak. Hisse devir işleminin tamamlanması, hukuki inceleme sürecinin ardından nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasıyla son bulacak. 

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "Dünyanın en büyük yatırımcılarından...