10 / 05 / 2024

Petkim Holding ne kadarlık yatırım yapacak

Petkim Holding ne kadarlık yatırım yapacak

2008 yılında özelleştirilerek Azeri Socar Grubu’na geçen Petkim Holding, beş ayrı program halinde toplam 8 milyar dolarlık yatırıma imza atmak için harekete geçti. Yatırımlar 5 yıl içinde gerçekleşecek...

Feramus Yancı kimdir? Ne zaman Avrupa Yatırım Holding’te Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu?

Feramus Yancı ne zaman ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Kaç yıl kamuda görev aldı? Ne zaman Avrupa Yatırım Holding’te Yönetim Kurulu Üyesi oldu? İşte Feramus Yancı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Yunus Çolakoğlu 3S Kale Holding’te Gayrimenkul Direktörlüğü’ne atandı!

Sektördeki 22 seneyi aşkın deneyimiyle göz dolduran Yunus Çolakoğlu 3S Kale Holding’te Gayrimenkul Direktörlüğü’ne atandı...

Antalya Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip oldu. Proje kapsamında marina, otel, ticari alan, yat kulübü yer alacak.

Doğanlar Yatırım Holding inşaat sektörüne odaklanacak!

Doğanlar Yatırım Holding, Doğtaş ve Kelebek markalarıyla öne çıkıyor. Firma 2018 yılında inşaat ve enerji sektörüne odaklanacak.

Akfen Holding madencilik sektörüne giriyor!

2017'de varlık satışlarıyla öne çıkan Akfen Holding, yeni sektörlere giriyor. Şirket madencilikte yatırıma hazırlanıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, kızı Pelin Akın'ın yönlendirmesiyle start up'larla da ilgilendiklerini söylüyor.

Altınbaş Holding, Bağdat Caddesi'nde inşaat sektörüne giriyor!

Ana işi mücevheratın yanı sıra enerji, finans ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren Altınbaş Holding'in üçüncü kuşak temsilcileri inşaat işine adım attı. Altınbaş Holding, Bağdat Caddesi'ne yakın bir lokasyonda 330 dairelik bir proje başlıyor.

Cumhur Bilgili, Kibar Holding Risk Yönetimi Direktörü oldu!

Kibar Holding bünyesinde yeni kurulan Risk Yönetimi Direktörlüğü’ne Dr. Cumhur Bilgili getirildi. Bilgili, 2014 yılında “Yılın Risk Profesyoneli” ve 2015 yılında ‘Yılın İş Sürekliliği Stratejisi’ büyük ödüllerine sahip.

SBK Holding'den 950 milyon dolarlık sağlık yatırımı!

SBK Holding A.Ş, ABD’li Washakie Renewable Energy Group Türkiye'de 950 milyon dolarlık fonu sağlık, finansal hizmetler ve turizm alanında kullanacak.Toplam 950 milyon dolarlık yatırımın 450 milyon dolarlık kısmı finans, sağlık ve turizm sektörüne akacak.

Çağdaş Holding erişilebilir fiyatlı konut üretecek!

23 yıldır Bodrum’da faaliyet gösteren Çağdaş Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, bugüne kadar ağırlıklı olarak üst gelir grubu için konut inşa ettiklerini belirtti ve bundan sonra erişilebilir fiyatlı konutlar hayata geçireceklerini dile getirdi.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

QT Holding inşaat sektörüne 500 milyon dolarlık yatırım yapıyor!

Gayrimenkul, gıda, finans ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren QT Holding, 15 temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye' deki yatırımlarım arttırma yolunda önemli adımlar atmaya devanı ediyor.

Eroğlu Holding Moskova'da konut sektörüne giriyor!

Eroğlu Holding, Rusya ile Türkiye arasındaki yakınlaşma sonrasında yeni bir alanda yatırım kararı aldı. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, 100 milyon dolar bütçeyle Moskova'da konut işine girmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Sabancı Holding'ten enerji sektörüne dev yatırım!

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Enerjisa üretim ve satış faaliyetlerinden oluşan ana iş kolunda zamanında aldığı tedbirler ile başarılı operasyonlarını sürdürdü. Zorlu pazar koşullarında yenilenebilir enerjinin önemli payı sayesinde, üretim portföyümüzün verimliliğini artırdık.''dedi.

Petkim Holding ne kadarlık yatırım yapacak Haberi

Petkim Holding ne kadarlık yatırım yapacak


Bünyesinde 15 ana, yedi de yardımcı fabrika bulunan Türkiye’nin en büyük petrokimya tesisi Petkim Holding, beş ayrı program halinde toplam 8 milyar dolarlık yatırıma imza atacak.  Ekonomist dergisinde yer alan habere göre; Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, TANAP dışında, beş yıl içinde toplam 8 milyar doların üzerinde bir yatırımın gerçekleştirileceğini söyledi. Korkut, “Yatırımlar 5 yıl içinde gerçekleşecek. Böylece doğrudan 2 bin 500 yeni istihdam yaratacağız. Bizim bir kişiyi işe almamız da sektörde beş kişinin daha iş bulması anlamına geliyor” dedi. Korkut, özellikle STAR Rafinerisi’nin devreye girmesiyle cari açıkta 2.5 milyar dolarlık bir küçülme olacağını söyledi. Şu anda 2 bin 500 olan Petkim istihdamının 2018’e kadar 2 katına çıkacağını belirten Korkut, şu bilgileri verdi: “Petkim’de kapasite kullanım yaklaşımımız pazarın istediği...