12 / 05 / 2024

petkim ile socar gaz arasındaki doğalgaz anlaşması

petkim ile socar gaz arasındaki doğalgaz anlaşması

Petkim Petrokimya Holding A.Ş, ana hissedarı olan State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR)'ın dolaylı iştiraki olan SOCAR Gaz Ticaret A.Ş ile yıllık bazda 438 milyon Sm3'e kadar doğalgaz alımı için mutabakat sağladı...

Gardaş'tan deprem bölgesine büyük destek! SOCAR fon oluşturdu

Türkiye'yi yasa boğan merkezüstü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem için herkes kolları sıvamış durumda. State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) 'da bu dayanışmaya katkı vererek “Yaralarımızı birlikte sarmak için seferber olduk” sloganı ile Türkiye’den Deprem için 55 Milyon Lira

Tekfen Holding, SOCAR ile mutabakat zaptı imzaladı!

Tekfen Holding ile SOCAR arasında yeni bir üretim tesisi yapımına yönelik çalışmalar yapmak üzere mutakabat zaptı imzalandı

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

SOCAR 18 milyar dolarlık yatırımla en önemli yatırımcılardan!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev'i kabul etti.

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Petkim hisselerinin bir bölümü satılacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, SOCAR'ın Petkim'deki hisselerinin bir bölümünün satışının düşünüldüğünü ancak yüzde 51'lik kontrol hissesinin altında düşülmesinin planlanmadığını söyledi.

Petkim'de yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış yapılacak!

Petkim'de yüzde 65 hisseleri olduğunu belirten SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "Zaman zaman yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış düşünüyoruz" dedi.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satmayı planlıyor!

Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor. Açıklamaya göre Petkim hisseleri son iki yılda 1.8 liradan 4.35 liraya yükseldi, bu nedenle satılmak isteniyor.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satacak!

Azeri enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı düşünüyor. SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, Petkim hisselerinin bir kısmını satmayı planladıklarını söyledi.

Socar, Petkim'de hisse satmak istiyor!

Azeri enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı düşünüyor. SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, Petkim hisselerinin bir kısmını satmayı planladıklarını söyledi.

SOCAR Petkim'deki hissesini satacak!

SOCAR'ın başkanı Rovnag Abdullayev Azerbaycan haber ajansı APA-Economics'te yer alan açıklamasına göre,Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor.

petkim ile socar gaz arasındaki doğalgaz anlaşması Haberi

petkim ile socar gaz arasındaki doğalgaz anlaşması


Petkim tarafından yapılan açıklama şöyle:


2014 yılı için, 01.01.2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Şirketimizin önemli maliyet kalemlerinden biri olan doğalgaz ihtiyacımızın gerek tedarik güvenliği ve gerekse de daha uygun maliyet ile karşılanması amacıyla, dolaylı ana hissedarımız olan State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR)'ın dolaylı iştiraki olan SOCAR Gaz Ticaret A.Ş ile yıllık bazda 438 milyon Sm3'e kadar doğalgaz alımı için mutabakat...