12 / 05 / 2024

petrol ithalatı faturası

petrol ithalatı faturası

Türkiye’nin çok büyük oranda dışa bağımlı olduğu petrol, gaz gibi enerji ürünlerinin ithalatına ödenen fatura, 2013 yılında önemli oranda küçülürken, ilk on bir ay itibariyle ithalattaki artış tamamen enerji dışı ürünlerden kaynaklandı.

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Kaynak tarafından kuruldu.

Özkaratay İnşaat Petrol Ürünleri Kimyevi Maddeleri Gıda Hafriyat Nakliye İthalat İhracat Ltd.Şti. kuruldu!

Özkaratay İnşaat Petrol Ürünleri Kimyevi Maddeleri Gıda Hafriyat Nakliye İthalat İhracat Ltd.Şti. bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli Fesih Karatay tarafından kuruldu.

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Enerji ithalatı faturası yüzde 36,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında enerji ithalatı faturası nisanda yüzde 36,3 azaldı.

Piyasaları hareketlendirecek rapor! ABD, 2023 için petrol fiyat tahminini duyurdu!

Petrolle ilgili bir kötü haber de ABD’den geldi. Bu sene, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in talebinin artacağını öngören ABD, 2023 için petrol fiyatı için nasıl bir tahminde bulundu? İşte o sorunun yanıtı…

Araç sahipleri aman dikkat! Rus petrol ürünlerine tavan fiyat başladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan dizel ve sıvı yakıt (fuel-oil) gibi çeşitli rafineri petrol ürünlerine yönelik ithalat yasağı başladı. Petrol ürünlerine tavan fiyat uygulaması bugün itibarıyla resmen uygulamaya girdi.

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Rusya tarafından üretilen Ural petrolünün fiyatı Brent petrol fiyatının yarısının da altına düştüğü ve Türkiye’nin bu ülkeden yaptığı petrol ithalatının katlandığı bildirildi.

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. kuruldu!

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. Beylikdüzü'nde 20 milyon TL sermaye bedeli ile Sedat Aygün ve Muhebullah Abzul Azız ortaklığında kuruldu.

Gayda Group İnşaat Petrol Ürünleri Otomotiv Lojistik Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Gayda Group İnşaat Petrol Ürünleri Otomotiv Lojistik Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Pendik'te  bin TL sermaye bedeli ile Gülken Subaşı tarafından kuruldu.

İhsan Çetin Petrol Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

İhsan Çetin Petrol Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi Üsküdar'da İhsan Çetin tarafından kuruldu.

petrol ithalatı faturası Haberi

petrol ithalatı faturası


Cari açıkta en büyük faktör olan enerji ithalatına ödenen fatura, 2013’te önemli oranda küçüldü; toplam ithalatı enerji dışı ürünler artırdı


Son yıllarda verilen yüksek cari açıkta en büyük faktör olan ve Türkiye’nin çok büyük oranda dışa bağımlı olduğu petrol, gaz gibi enerji ürünlerinin ithalatına ödenen fatura, 2013 yılında önemli oranda küçülürken, ilk on bir ay itibariyle ithalattaki artış tamamen enerji dışı ürünlerden kaynaklandı.


DÜNYA’nın TÜİK verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, toplam ithalatın önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.4 artışla 228.5 milyar dolar olduğu 2013’ün ilk on bir ayında; enerji dışı ürünlerde ithalat yaklaşık yüzde 10 artarak 177.8 milyar dolara ulaşırken; petrol, gaz gibi enerji ürünlerinin ithalatına ödenen fatura, yüzde 7.8 azalarak 50.6 milyar dolara geriledi. 2012’nin ilk on bir ayında ithal...