30 / 04 / 2024

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Rusya tarafından üretilen Ural petrolünün fiyatı Brent petrol fiyatının yarısının da altına düştüğü ve Türkiye’nin bu ülkeden yaptığı petrol ithalatının katlandığı bildirildi.



Türkiye’nin de aldığı Rus petrolünde büyük indirim olduğu duyuruldu.

Küresel petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, Brent petrol ile Rus Ural petrolü arasındaki fiyat farkının giderek açıldığı bildirildi.

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Bloomberg’in Argus Media verilerinden aktardığına göre, Ural petrolünün fiyatı, Brent petrolün fiyatının yarısının da altına düştü.

Açıklamaya göre, 6 Ocak itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı 78,57 dolar iken, Rusya’nın Ural petrolünde fiyat 37,80 dolara kadar geriledi ve G7 ülkelerinin Rus petrolü için belirlediği 60 dolarlık tavan fiyatın da altında kaldı.

ARADAKİ FARK ÇOK AÇILDI

Rusya tarafından ihracatı en fazla yapılan petrol türü olan Ural petrolünün fiyatı ile Brent petrol arasındaki fark Ukrayna savaşının ardından açılmıştı.

Rusya, savaşın ardından petrolde Avrupa pazarını kaybederken, Çin ve Hindistan’a yönelmiş ve fiyatı da düşürmüştü Bu gelişmelerin ardından Türkiye de Ural petrolünün en büyük alıcılarından biri olmuştu.

Bloomberg haberinde, Moskova’nın fiyat düşüşü karşısında ne yapacağının henüz bilinmediğini, üretim kesintisinin gelebileceğini iddia etti.

Diğer yandan Rusya’nın Uzak Doğu ülkelerine ihracatta kullandığı ESPO (Doğu Sibirya-Pasifik Okyanusu) petrolünde ise fiyat 6 Ocak’ta yaklaşık 65 dolar seviyelerinde idi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön