17 / 05 / 2024

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Rusya tarafından üretilen Ural petrolünün fiyatı Brent petrol fiyatının yarısının da altına düştüğü ve Türkiye’nin bu ülkeden yaptığı petrol ithalatının katlandığı bildirildi.



TÜRKİYE’NİN URAL PETROLÜ ALIMI İKİYE KATLANDI

Öte yandan, Türkiye’nin Rusya’dan yaptığı Ural petrolünün alımı ise, indirimli fiyatın etkisiyle 2022’de ikiye katlandı ve Ekim 2022’de 2,2 milyon tona yükselirken, toplam petrol ithalatı içinde Rus petrolünün payı, 51,7’ye çıktı.

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin toplam enerji ithalatı, yıllık 91,6 artışla 97,1 milyar dolar olurken, Rusya’dan yapılan ithalat da yıllık yüzde 105,8 artışla 59,6 milyar dolara yükselmişti.

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

TÜPRAŞ’IN KÂRI YÜZDE 1008 ARTTI!

Geçtiğimiz sene döviz kurları ve petrol fiyatlarındaki artışlar nedeniyle akaryakıt fiyatları sert yükselirken, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş’nin (Tüpraş) kârı katlandı.

Verilere göre, Tüpraş’ın net dönem kârı, 2022’nin üçüncü çeyreğine yıllık yüzde 1008’lik artışla 11,6 milyar TL’ye yükselerek, 8 milyar TL’lik piyasa beklentisinin çok üzerinde oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön