27 / 04 / 2024

petrol körfez ülkelerine etkisi

petrol körfez ülkelerine etkisi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle Körfez ülkelerinde bulunan bazı şirketlerin faaliyet ve yatırım ortamında zorluk yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Ortadoğu ve Körfez ülkelerine 34,2 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye'nin geçen yıl Orta Doğu ve Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ihracat, yüzde 17,8 artarak 34,2 milyar doları buldu.

Beyttürk İnşaat Körfez ülkelerine özel online satış departmanı kurdu!

Körfez ülkelerinde bir marka oluşturmak amacıyla yola çıkan Beyttürk İnşaat, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, İran, Bahreyn, Suudi Arabistan, Lübnan ve Irak’taki müşterileri biraraya getirecek ortak bir projeye imza attı.

Barış Demir Yolu ile İsrail ve Ürdün Körfez ülkelerine bağlanacak!

İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Umman'da gerçekleşen Uluslararası Ulaştırma Konferansı'nda konuştu. Katz, İsrail, Ürdün ve Körfez ülkelerini birbirine bağlayacak 'Barış Demir Yolu Projesi'nin tanıtımını yaptı.

İsrail'den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı!

Tel Aviv yönetimi, uzun zamandır yapmayı planladığı İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesine yönelik planını açıklayacak.

Apaydın Yapı Dekorasyon Körfez'e açılıyor!

Türkiye’nin hemen her bölgesinde anahtar teslim projeleri ile inşaat alanında faaliyetlerini yürüten Apaydın Yapı Dekorasyon, Körfez ülkelerine açılmayı planlıyor.

Ömer Faruk Çelik: 4. Köprü Körfez ülkelerine ulaşacak!

Körfez yatırımcısı ile Türk firmaları İstanbul’da buluştu. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik ortaya çıkacak 20 milyar dolarlık iş hacmine dikkat çekerek “4. Köprü Körfez ülkelerine ulaşacak” dedi.

Vefa, Afrika ve Körfez'de üretim tesisi kuracak!

Vefa, bu yıl Afrika’da ve Körfez bölgesinde üretim tesisi kurmayı planlıyor. İhracatta da hedef büyüten Vefa, bu yıl özellikle Körfez ülkeleri ile Cezayir ve sahra altı Afrika ülkelerine yöneldi.

6 Körfez ülkesinde ilk kez KDV uygulaması başlıyor!

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi 6 ülke, düşen petrol gelirleri nedeniyle KDV çalışmalarını ilerletmek konusunda anlaştı. Sıfır vergiye alışık vatandaşların nasıl tepki vereceği belirsiz.

Pizza Pizza Körfez ülkelerinde şube açacak!

Suudi sermayeli TAD Group ile proje geliştiren Pizza Pizza, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine 100 şube ile girecek. Riyad’da açılacak ilk şubenin ardından Cidde, Mekke ve Medine’de de şubeleler açılacak

Pakpen BİG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerine açılıyor!

Pakpen Dış Ticaret Müdürü Kadir Akyıldırım, dördüncü kez katıldıkları BİG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerinin yatırımcılarıyla buluşma fırsatı yakaladıklarını belirterek, 'Fuarla, Arap ülkelerinde yeni alt ve üst yapı projeleri üstlenmemizin yolu açılıyo

Fitch'ten Körfez bankalarına uyarı!

Fitch, petrol fiyatlarındaki uzun süreli düşüşün, hükümetlerin harcamaları kontrol altına almadığı sürece Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) bankalarında daha zayıf kâra neden olabileceği uyarısını yaptı

UPN International körfez bölgesinde büyümeye devam ediyor!

UPN International körfez bölgesinde büyümeye devam ediyor. UPN International, A l- Shirawi Group ve Quartz Group ile portföyünde bulunan projelerin uluslararası gayrimenkul pazarlarında, satışı ve de pazarlanması için anlaşmaya vardı.

petrol körfez ülkelerine etkisi Haberi

petrol körfez ülkelerine etkisi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle Körfez ülkelerinde bulunan bazı şirketlerin faaliyet ve yatırım ortamında zorluk yaşayabileceği uyarısında bulundu.  


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu "Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) Bölgesi Kurumsal ve Altyapı Raporu"nda, "Petrol fiyatları 2014 yılının haziran ayından bu yana yüzde 50'den daha fazla oranda düşmüştür. Bunun sonucu olarak Konsey ülkelerinde nispeten düşük ekonomik büyüme ve kurumsal-altyapı sektörleri için daha zayıf bir çalışma ortamı beklenmektedir" ifadelerine yer verildi. 


Raporda, emtia piyasasındaki fiyat düşüşlerinden dolayı bazı Körfez ülkelerindeki şirketlerinin reytinglerinin baskılandığı belirtilerek, "Bahreyn ve Umman'ın reytinglerini 2015 yılında düşürdük. Bahreyn'in ve Suudi Arabistan'ın reyting görünümleri negatifte bulunuyor" bilgileri anımsatıldı.   


Konut piyasasındaki gelişmelere de yer verilen raporda, "Dubai konut piyasası fiyatlarda düzeltme döneminden geçiyor....