17 / 05 / 2024

petrol rafinerisinde patlama

petrol rafinerisinde patlama

Venezüela’da petrol rafinerisinde meydana gelen patlamada 26 kişi öldü, 80 kişi yaralandı

AVS Petrol Ürünleri İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AVS Petrol Ürünleri İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yılmaz Cantürk tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 30 Mayıs'ta Esenyurt, Otoport Otomobil AVM'de kuruldu.

Karadağ Hayvancılık Petrol Gıda İnşaat Sanayi ve Lojistik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağ Hayvancılık Petrol Gıda İnşaat Sanayi ve Lojistik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Aziz Karadağ tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 26 Mayıs'ta Esenyurt'ta kuruldu.

MSM Altyapı İnşaat Enerji Petrol Madencilik Nakliyat Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

MSM Altyapı İnşaat Enerji Petrol Madencilik Nakliyat Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Yakup Turan tarafından 5 milyon TL'lik sermaye ile 26 Mayıs'ta kuruldu.

OMV Petrol Ofisi 4 ilde 5 adet gayrimenkul satıyor!

OMV Petrol Ofisi İstanbul Kıraç Mahallesi'nde, Konya Hocacihan Mahallesi ve Fetih Mahallesi'nde, Düzce Uzun Mustafa Mahallesi'nde ve Diyarbakır Zoğa Mahallesi'nde 5 adet gayrimenkulu satışa çıkardı.

Karalar Petrol Antalya Serik'te 354 odalı otel inşa edecek!

Karalar Petrol Antalya Serik'te 354 odalı 748 yataklı otel projesine başlayacak. Serik Boğazkent Mahallesi'nde inşa edilecek olan proje 10 bin 32 metrekare alanda yükselecek...

Avrasya GYO'nun Avrasya Petrol'daki payları yüzde 1,065 oranına düştü!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş.'deki paylarının yüzde 1,065 oranına düştüğünü bildirdi.

Taner Yıldız: Kuzey Irak petrolünün sevkiyatı başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, " Ceyhan'da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatı başladı. 1 milyon varil petrolün yüklemesi devam ediyor" dedi...

Ham petrol ithalatı 2013 yılında yüzde 4,8 azaldı!

Ham petrol ithalatı 2013'te önceki yıla göre yüzde 4,8 azaldı, ithalat miktarı 18,55 milyon ton oldu. 013 yılında rafinerici lisansı sahipleri tarafından temin edilen ham petrolün yaklaşık yüzde 11’lik kısmı yerli üretimden karşılandı...

Mersin'de lokantada gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi!

Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde bir lokantada sabaha karşı patlama oldu. Patlamanın etkisiyle caddedeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı, araçlar zarar gördü...

Turcas Petrol, SOCAR'daki hisselerini Rafineri Holding'e sattı!

Turcas Petrol A.Ş. ve bağlı ortaklığı Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. (Turcas Grubu), SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nde sahip olduğu yüzde 18,5 oranındaki hisselerini Rafineri Holding A.Ş.'ye 59,3 milyon dolara sattı...

Yaylaoğlu İnşaat Taahhüt Gıda Petrol ve Hizmet Alımları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaylaoğlu İnşaat Taahhüt Gıda Petrol ve Hizmet Alımları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Şen tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Mayıs'ta kuruldu.

Arzen İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Ürünleri Turizm ve Petrol Ürünleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Arzen İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Ürünleri Turizm ve Petrol Ürünleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, İbrahim Daştan, Musa Yazıcı tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Min İnşaat Petrol Otomotiv Taşımacılık Danışmanlık Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Min İnşaat Petrol Otomotiv Taşımacılık Danışmanlık Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Mithat Eresin tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 12 Mayıs'ta kuruldu.

petrol rafinerisinde patlama Haberi

petrol rafinerisinde patlama

Patlamanın meydana geldiği Amuay rafinerisi Venezüela’nın kuzeydoğusundaki Falcon bölgesinde bulunuyor ve ülkenin en önemli petrol rafinerisi olma özelliği taşıyor. Petrol Bakanı ve devlet petrol şirketi PDVSA’nın başkanı Rafael Ramiraz, sıcak havalar yüzünden ürün depolama alanında biriken gaz sıkışması nedeniyle patlamanın meydana geldiğini açıkladı. 


Venezüela’nın en büyük petrol işleme sistemi Paraguana Rafineri Merkezi (CRP)’nin bir parçası olan Amuay Rafinerisi’nde günde 645 bin varil ham petrol işleniyor. Merkezin tamamı Venezüela’nın petrol ihtiyacının yüzde 60’ını karşılıyor. Güney Amerika’nın en büyük dünyanın beşinci petrol ihracatcısı ülkesi Venezüela’da günlük ortalama 3 milyon varil petrol...