05 / 07 / 2024

Philip Skorochod kim

Philip Skorochod kim

Son birkaç yıldır markalı konut projelerinde yaşanan sorunlar, arkasında binlerce mağdur bırakırken yeni ev almak isteyenler ise ister istemez kimden ve nasıl ev almalıyız sorularını sorgulamaya başladı.

Konutta durum tespiti nasıl yapılır?

Yurtiçinde ve yurtdışında insanların konut satın alıp daha sonra mülkiyet konusunda bir sorun olduğunu öğrendiği hikâyeler duymuşsunuzdur; kimi zaman müteahhitin inşa izni bile yoktur ve konutun yıkılması gerekmektedir..

Tamamlanmamış binadan daire alırken nelere dikkat edilmeli?

Tamamlanmamış binalardan daire almayı düşünenleri dikkatli olmaları hususunda uyaran Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, bu kişilerin kat karşılığı sözleşmesini okumaları, ödedikleri meblağı belgelendirmeleri ve tapu harçlarını tam ödemeleri g

Konut sektörü büyüyecek ve istihdam artacak!

Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, inşaat sektöründe %4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde %4,5-%5 reel büyüme öngördüklerini söyledi.

İnşaat halindeyken ev almak mantıklı mı?

Tamamlanmamış binalardan daire almayı düşünenleri dikkatli olmaları hususunda uyaran Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, bu kişilerin kat karşılığı sözleşmesini okumaları, ödedikleri meblağı belgelendirmeleri i gerektiğini söyledi.

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Yurtdışında ev sahibi olmak için nelere dikkat etmeli?

Türkiye'de ve yurtdışında konut pazarlama sektörünün lideri İngiliz - Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal 21 'in Yönetici Ortağı Philip Skorochod yurtışından konut almak isteyenlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Universal21 konut projeleri için 100 yeni personel alacak!

Türkiye'de konut pazarlama sektörünün öncüsü Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod Üniversal21 olarak Mart ve Nisan aylarında yeni başlayacakları konut projeleri için başlayacağı 100 yeni kişiyi işe alacaklarını söyledi.

Philip Morris: 2015'te yeni yatırımlar hayata geçireceğiz!

Türkiye’ye 600 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Philip Morris / Sabancı, yeni yatırımları hayata geçirmeye devam edecek.

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Philip Skorochod kim Haberi

Philip Skorochod kim

Son birkaç yıldır markalı konut projelerinde yaşanan sorunlar, arkasında binlerce mağdur bırakırken yeni ev almak isteyenler ise ister istemez kimden ve nasıl ev almalıyız sorularını sorgulamaya başladı. Türkiye'de konut pazarlama sektörünün öncüsü İngiliz – Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod ev almanın ciddi bir iş olduğunu ve mutlaka uzman kişilerin yardımlarıyla, danışarak ve acele etmeden birikimlerin harcanması gerektiğini vurguluyor. Özellikle sonradan pişman olmamak, yaşanabilecek sıkıntıların aşılabilmesi için bir uzmana danışılması gerektiğini ve yatırım yapılacak evin, müteahhit veya konut projesinin çok detaylı araştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.


Proje sahibi firmanın detaylıca araştırılması gerekmektedir. Üretici firmanın geçmişte hangi sektörde ne işler yaptığını, güvenilir olup olmadığını ve kurumsallığını mutlaka incelenmeli. İnşaat firmasının tecrübe ve mali yapısı konutun kalitesi, altyapı...