04 / 07 / 2024

Philippe Patrick Starck Yoo İstanbul

Philippe Patrick Starck Yoo İstanbul

Mimar Philippe Patrick Starck, Türkiye'de Yoo İstanbul, YOO2 Taksim Square Oteli ve son olarak Ala Güneşli projelerini tasarladı. Peki Philippe Patrick Starck kimdir? İşte Starck'ın biyografisi...

FED'in faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak!

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasının şahin seviyelere yaklaşmasıyla önümüzdeki aylarda faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağını söyledi.

İngiliz iş adamı Patrick Diter'ın 70 milyon dolarlık şatosu için yıkım kararı!

İngiliz gayrimenkul zengini Patrick Diter'in Fransa'da 70 milyon dolar harcayarak inşa ettirdiği şato için yıkım kararı verildi.

Patrick Diter'in 468.6 milyon TL'lik şatosuna yıkım kararı!

Fransa'da emlak zengini Patrick Diter, 2005'te gerekli yasal izinleri almadan bir şato yapmıştı. 15 yıl önce şatonun yıkılması talebiyle dava açılmıştı. 15 yıl sonra çıkan dava sonucunda şatonun yıkılmasına karar verildi.

Fransa'da inşaat sektöründeki faaliyetler yüzde 88 düştü!

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, inşaat sektöründeki faaliyetlerde de yüzde 88 düşüş yaşandığını dile getirdi.

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

Aaron Rodgers ve Danica Patrick Malibu'da 28 milyon dolara ev aldı!

Spor dünyasının ünlü çifti Aaron Rodgers ve Danica Patrick ünlü şarkıcı Robbie Williams'ın Malibu'daki evini 28 milyon dolara satın aldı. Modern İtalyan sarayı tarzına sahip evin 4 yatak odası, 4 banyosu bulunuyor.

Sotheby's Londra'daki müzayede evi satıldı!

Dünyanın önde gelen açık artırma şirketi Sotheby's Londra'daki müzayede evini satışa çıkardı. Müzayede evi Patrick Drahi tarafından 3,7 milyar dolara satın alındı.

Geçici Notre Dame Katedrali önerisi!

Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan yangında küle dönen Notre-Dame Katedrali'nin papazı Patrick Chauvet, ilginç bir teklifte bulundu. Chauvet, Notre Dame’ın önüne ahşaptan geçici bir katedral yapılmasını istedi. 

Notre Dame'ın yıkılan kulesinin yeniden inşası için yarışma düzenlenecek!

Fransa Başbakanı Edouard Philippe tarafından yapılan açıklamada, dünya çapından mimarların davet edileceği ve 850 yıllık Gotik mimari ürünü Notre Dame'ın yeni kulesi için tasarımların değerlendirileceği bir seçme yapılacağı belirtildi...

ABD'de Katolik piskopos milyon dolarlık konutu redetti!

San Jose Piskoposu Patrick J. McGrath kilisenin emeklilik yıllarında yaşaması için satın aldığı 2,3 milyon dolar değerindeki evi kullanmayacağını açıkladı...

Selçuk Yöntem 2 milyon liraya ev aldı!

Ünlü oyuncu ve sunucu Selçuk Yöntem Philippe Starck’ın imzasını taşıyan projeden ev satın aldı.

G Yoo Inspired by Starck’ta daire teslimleri başladı!

Mar Yapı, Güneşli’de hayata geçirdiği ve ünlü Fransız tasarımcı Philippe Starck’ın imzasını taşıyan ‘G Yoo Inspired by Starck’ta, daire teslimlerine başladı. Projedeki dairelerin yüzde 81’i satılmış durumda…

Yoo İstanbul'un mobilyalarında Hotelya'yı tercih ediliyor!

Tüm iç dekorasyonu Philippe Starck tarafından yapılan lüks konut projesi Yoo İstanbul, konutlarında bulunan sabit mobilyalarında Hotelya'yı tercih etti.

Philippe Patrick Starck Yoo İstanbul Haberi

Philippe Patrick Starck Yoo İstanbul

Philippe Patrick Starck kimdir?


Philippe Patrick Starck, 18 Ocak 1949’da Fransa’nın başkenti Paris’te dünyaya geldi. Ünlü bir ürün tasarımcısıdır. Yeni tasarım tarzındaki tasarımcıların en iyilerinden olduğu da bilinir. Onun eserleri, olağanüstü iç mekân tasarımlardan, diş fırçaları, sandalyeler tüketim ürünleri ve konutlara kadar uzanır. Stacrk, Paris École Nissim de Camondo'da 1968'de eğitimini tamamladıktan sonra kendisinin ilk tasarım firmasını kurdu. Bu firma şişirilebilir nesnelerde uzmanlaşmıştı. 1969'da, Pierre Cardin'le beraber kendi firmasının sanat yöneticisi oldu.


Starck'ın ciddi anlamda kariyeri, 1982'de, Fransız Başkan François Mitterrand'ın özel dairelerinin iç mekânlarını tasarladığı zaman tırmanmaya başladı. Starck, serbest bir iç mimar ve ürün tasarımcısı olarak 1975'ten beri çalıştı. Özellikle 2002 de Amerikalı büyük perakendeci Target Stores firması için çoğu diğerlerine nispeten ucuz olan birkaç ürün tasarladı. Onun dikkate...