02 / 05 / 2024

Pimaşı ki satın alacak

Pimaşı ki satın alacak

ENKA Grubu, PVC pencere profili imalatı şirketi Pimaş'ı satma kararı aldı. Enka'nın sahip olduğu yüzde 81,2 oranındaki hissenin tamamı 57,7 milyon lira karşılığında Deceuninck'e satılacak.

Şimdi otomobilleri satın almak mı, kiralamak mı daha mantıklı?

Araba almak isteyen milyonlarca kişi ve şirket, satın almanın mı kiralamanın mı daha mantıklı olduğunu araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Ev satın alırken vergiyi kim öder?

Ev alırken hem satan kişinin hem de alan kişinin kafasına bazı sorular takılmaktadır. Onlardan biri de “Ev satın alırken vergiyi kim öder?” sorusudur. İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

Çiftçilere aşırı pahalı ilaç şoku! Ürünü satın alamayınca kendi formüllerini ürettiler

Tarımda aşırı artan maliyetler nedeniyle akaryakıt gübre gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan çiftçiler ürünlerine atacakları ilacın da pahalı olması nedeniyle kişisel yöntemlere başvurmaya başladı. Üretici pahalı tarım ilacını satın alamayınca çareyi bakın ne yapmakta buldu?

Bomba dolar iddiası kulislerde konuşuluyor: 'Dolarınızı satın!'

Milyonlarca kişi dolar kurundaki yükselişi merakla takip ediyor. Gündeme bomba gibi düşen, firmalara 'dolarınızı satın' iddiası kulislerde konuşulmaya başladı. Neler oluyor?

Satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur?

Kişi bir ev satın aldığında birçok konu ile birden uğraşmak ve bazı problemleri çözmek zorunda kalabilir. Ancak eğer alınan evde bir kiracı oturuyorsa ve ev sahibi evine hemen taşınmak istiyorsa asıl büyük sorun burada bulunur. Peki, satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur? İşte yanıtı…

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle ev hayali kuran kişiler kendilerine uygun evi bulmak için harekete geçti. Faizlerdeki indirimin satışları artıracağı öngörülüyor. Peki kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Galip Öztürk ve Derkan Başer Batum'da AVM satın aldı iddiası!

Cinayetten müebbet hapse çarptırıldıktan sonra firar eden Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan sanal bahis çetesinin elebaşlarından Derkan Başer, Gürcistan’da bir araya geldi. İki firarinin Batum’daki bir AVM’yi satın aldığı öne sürüldü.

Gazeteci Boran, villasını satın almak isteyen 159 kişiye verdiği mücadeleyi kazandı!

Büyükçekmece'de  Alkent 2000 Mahallesi'nde yaşayan Dursun Boran, imza toplayarak evini satın almak isteyen 159 kişiye karşı verdiği hukuk mücadelesinde mutlu sona ulaştı. 

Balıkesir'de ev ve arsa satın alma bahanesiyle dolandırıcılık!

Balıkesir'de ev ve arsa satın alma bahanesiyle birçok vatandaşı dolandırdığı iddia edilen kişi nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafınca tutuklandı.

Kars'ta arazi satın alan yabancılarla ilgili veriler TBMM'de!

Kars ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ilgili bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ dairelerinin ne kadar bedelle satın alındığı mecliste!

TOKİ'nin yaptırdığı konutlarda birden fazla daire sahibi olan kişi sayısına ve dairelerin ne kadar bedelle satın alındığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Erzurum'da arazi satın alan yabancılarla ilgili 6 soru!

Erzurum ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişi sayısına ve bu arazilerin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Vedat Kamber satın almak için baktığı daireden düştü!

İstanbul'un Pendik’de bir kişi satın almak istediği dairenin balkonundan düşüp hayatını kaybetti. Yere düşen adamın yardımına çevredekiler koştu.

Pimaşı ki satın alacak Haberi

Pimaşı ki satın alacak

ENKA Grubu, PVC pencere profili imalatı şirketi Pimaş'ı satma kararı aldı. Enka'nın sahip olduğu yüzde 81,2 oranındaki hissenin tamamı 57,7 milyon lira karşılığında Deceuninck'e satılacak. Enka İnşaat ve Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Plaftormu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, devir işlemi Türkiye ve Rusya'daki rekabet kurullarından izin alınmasından sonra gerçekleşecek. Söz konusu Hisse Alım Sözleşmesi'nin dün imzalandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şirketimizin 22.08.2014 tarihinde yaptığı yönetim kurulu toplantısında, yapılan müzakereler sonucu, şirketimizin, yüzde 81,23 oranında hissedarı olduğu Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri AŞ'de (Pimaş) bulunan hisselerinin tamamının Deceuninck NV'ye devredilmesi yönetim kurulumuzun gündemine getirilmiştir. 


Şirketimizin, Pimaş'ta sahip olduğu toplam yüzde 81,23 oranındaki hissesinin Deceuninck NV'ye satışını teminen şirketimiz ile Deceuninck NV arasında Hisse Alım Sözleşmesi'nin imzalanmasına ve devir işlemi için gerekli olan Türkiye'deki...