07 / 05 / 2024

piyer loti teleferiği

piyer loti teleferiği

Piyer Loti teleferik hattı ile bölgenin tarihi ve turistik yapısının korunarak yerli ve yabancı turistlerin bölgeye erişiminde kolaylık sağlanması ile birlikte hem ulaşım, hem de otopark sıkıntılarının giderilmesi amacıyla hizmete alınıyor...

Karaköy'deki Sen Piyer Han İstanbul'a kazandırılacak!

İstanbul Karaköy'da bulunan ve uzun süredir bakımsız olan Sen Piyer Han'ı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaların başlatılması için talimat verdi. 

İBB’ye ait mülklerin kirasını Eyüpsultan Belediyesi topladı!

Eyüpsultan Belediyesi’nin ilçedeki İBB’ye ait 73 adet taşınmazın kira ve işgaliye bedellerini topladığı ve tahsil ettiklerini de İBB’ye ödemediği belirlendi. İBB’ye ait olup kira ve işgaliyesi Eyüpsultan Belediyesi tarafından tahsil edilen yerler arasında Piyer Loti'de bulunuyor.

Trabzon Beşikdüzü'ndeki teleferik basına tanıtıldı!

100 milyon TL’ye mal olan ve bayramın ilk günü kullanıma açılan Karadeniz'in en uzun teleferiği basına tanıtıldı..

Bursa yeni teleferik hattı ihalesi Haziran'da!

Bursa’nın 9 kilometrelik teleferiği Teleferik Holding tarafından 4 kilometrelik yeni hat ile kent merkezindeki Gökdere Parkı’na indirilecek. Yeni ile yapılacak yolculuk 2019 yılında gerçekleşecek.

Bursa'da teleferik kent merkezine iniyor!

Uludağ'a alternatif ulaşımı sağlayan teleferiği kent merkezine taşıyacak 4 kilometrelik hattın ihale sürecinde sona gelindi.

Antalya Tünektepe teleferiği hizmet vermeye başladı!

Antalya Büyükşehir tarafından "Ayaklarınız yerden kesilecek" sloganıyla yapılan teleferik, hizmet vermeye başladı. Teleferikle Tünektepe'ye çıkanların kenti kuşbakışı izleyebileceğine dikkati çeken Türel, projenin sloganının da "Antalyalıların ayağı yerden kesilecek." olduğunu hatırlattı.

Şentepe Teleferiği hizmete açıldı!

Bakım ve onarım nedeniyle bir süre hizmetine ara verilen, Şentepe Teleferiği, tekrar yolcu taşımaya başladı.

Saraybosna'nın teleferiği yeniden kullanılacak!

Saraybosna'da ilk kez 1959 yılında kullanılmaya başlanan ancak Bosna Savaşı sırasında tamamen zarar gören teleferik yeniden vatandaşların kullanımına sunulacak.

Yenimahalle Şentepe Teleferiği yeniden açılıyor!

Bakım ve onarım nedeniyle bir süre hizmetine ara verilen Şentepe Teleferiği, çalışmaların tamamlanmasıyla, 31 Ağustos Çarşamba sabah 06.00'dan itibaren yeniden hizmete başlayacak.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

Olympos Teleferik denizle zirveyi birleştiriyor!

Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa`nın en uzun teleferiği, Akdeniz'i ve 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nın zirvesiyle birleştiriyor.

Balçova Teleferik 5 Nisan'da açılıyor!

Beklentilerin çok üzerinde yolcu taşıması nedeni erken bakıma alınan Balçova Teleferiği'nin bir sonraki periyodik bakımlarının da tamamlandığı, 5 Nisan Salı gününden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılacak!

Haliç sadece denizden değil, artık havadan da geçebilecek. İstanbul'un nostaljik mekanlarından olan Eyüp Pierre Loti tepesindeki teleferiğin hattı genişletiliyor. Mayıs ayında başlanacak projenin 420 gün sürmesi planlanıyor.

piyer loti teleferiği Haberi

piyer loti teleferiği


Piyer Loti teleferik!


Eyüp Piyerloti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İstanbul genelinde Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Haliç'in ihyası için başlatılmış bir projedir. Eyüp Piyer Loti teleferik hattı ile bölgenin tarihi ve turistik yapısının korunarak yerli ve yabancı turistlerin bölgeye erişiminde kolaylık sağlanması ile birlikte hem ulaşım, hem de otopark sıkıntılarının giderilmesi amacıyla hizmete alınıyor.


Pierre Loti, yabancı turistler tarafından Golden Horn (Altın Boynuz) olarak ifade edilen Haliç'in en önemli seyir terası olma özelliğini taşıyor. 2005 yılında hizmete açılan Eyüp Piyer Loti teleferik hattı ile tepedeki seyir dürbününe de ulaşılıyor. 


Eyüp Piyer Loti teleferik hattı Eyüp ve Piyerloti arasında hizmet veriyor. Dört adet vagonun çalıştığı sistemde sefer süresi 2 dakika 75 saniye olarak biliniyor. Günde 4 bin yolcu taşıyan Eyüp Piyerloti teleferiği sabah...