11 / 08 / 2024

plaj denetimi

plaj denetimi

Proje ile Türkiye’de bulunan 1186 yüzme suyu alanı ile yakınında bulunan su havzasına etki edebilecek potansiyel kirlilik kaynakları ve riskleri belirleniyor. Buna göre tedbir programı oluşturulacak...

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği değişikliği!

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, 4 Mart 2015 tarihinde 29285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan esaslar...

Kefken Plajı düzenleme ihalesi gerçekleştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği sahil düzenlemelerine bir yenisini daha ekliyor. Kefken Plajı düzenleme işi ihalesi 6 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Sonucu ihale komisyon toplantısında açıklanacak.

İztuzu Plajı, dünyanın en iyi 20. plajı seçildi!

Karetta karettalara ev sahipliği yapan ve yapılaşmaya açılma girişimi şimdilik önlenen Muğla'nın Dalyan ilçesindeki İztuzu Plajı'da TripAdvisor, dünyanın en iyi plajları listesinin 20’inci sırasında yer aldı.

Kınalıada Kumluk Plajı kiralama işi gündemde!

Kınalıada'da Su Sporları Kulübü'nün yanında yer alan 470 bin metrekare yüzölçümüne sahip Kumluk Plajı'nın kiralanması gündemde. Kiralama için başvuru 2 Ekim 2014 tarihinde yapıldı...

MSKÜ'den İztuzu Plajı toplantısı gerçekleşti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, amaçlarının İztuzu Plajı'nı korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara devretmek olduğunu belirterek, "Şu anda buranın işletilmesiyle ilgili bir planımız yok" dedi.

Apartman denetimi nasıl yapılır?

Apartmen yöneticisi, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetleyebiliyor. Peki, apartman denetimi nasıl yapılır?

İztuzu Plajı'nı MSKÜ koruyacak!

Bakan İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin twitter hesabından "İztuzu ihalesini iptal edeceğim, Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız” açıklamasının ardından çalışma başlatıldı.

İdris Güllüce'den Emirgan Korusu ve İztuzu Plajı açıklamaları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katıldığı bir televizyon programında Emirgan Korusu ve İztuzu Plajı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Güllüce Emirgan Korusuna AVM yapılacağı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Antalya'ya ikinci kadınlar plajı geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezinde Sarısu Mesire Alanı’nda hayata geçirdikleri ‘kadınlar plajı’nın bir yenisini Alanya’da yapacaklarını söyledi.

Antalya'ya kadınlar plajı yapılıyor!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili, Menderes Türel, kent merkezinde Sarısu Mesire Alanı 'nda hayata geçirdikleri 'Kadınlar Plajı 'nın bir yenisinin Alanya 'da oluşturulacağını söyledi.

İztuzu Plajı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devrediliyor!

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Muğla Çevre eğitim vakfı İktisadi İşletmesi tarafından ihaleye çıkarılan Dalyan ağzı ile ilgili çevrecilerin eylemlerine neden olan İztuzu Plajı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devrediliyor.

İztuzu Plajı ihalesi iptal!

İztuzu Plajı'nın kullanımıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "İztuzu ihalesini iptal edeceğim. Yeni aldığımız karar şu: İztuzu Plajı'nda hiçbir ticari faaliyet, şezlong, şemsiye olmayacak" dedi.

Gelibolu tarihi alan yapı denetimi!

Tarihi Alana ilişkin her tür ve ölçekte planlar Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanıyor ya da hazırlatılıyor. Peki, yönetmelik gereğince, Gelibolu tarihi alan yapı denetimi esasları nelerdir?

plaj denetimi Haberi

plaj denetimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plajların profilini çıkarıyor. 1 Milyon 670 Bin TL Maliyeti olan “Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi Projesi” ile plajların profili çıkarılıyor.

Proje bir başlangıç raporu, 3 ara rapor ve bir nihai rapordan oluşuyor. Başlangıç ve 1. ara rapor bakanlıkça kabul edildi. 2014 yılı sonunda proje bitmiş olacak.

Proje ile Türkiye’de bulunan 1186 yüzme suyu alanı ile yakınında bulunan su havzasına etki edebilecek potansiyel kirlilik kaynakları ve riskleri belirleniyor. Buna göre tedbir programı oluşturulacak.

Vatandaş haritadan görebilecek

Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel “Proje ile yüzme suyu alanının içinde bulunduğu su kütlesinin tipolojik özellikleri tespit edilecek. Kirliliğin önlenmesi için veri toplanacak. Gerekiyorsa yüzme suyu izleme noktaları revize edilecek. Plajlar ve izleme noktaları haritada gösterilecek. Halkın bilgilendirilmesi sağlanacak. Vatandaş internetten...