30 / 04 / 2024

plansız alanlarda inşaat şartları

plansız alanlarda inşaat şartları

Planı bulunmayan ve/veya son nüfus sayımına göre nüfusu 10 000 in altında olan belediyelerin yerleşik alan sınırları içinde yapılacak inşaatlar plansız alanlar yönetmeliğine göre yapılıyor. İşte plansız alanlarda yapılaşma şartları...

Özışık İnşaat Bartın'da depreme dayanıklı ve nitelikli konutlar için düğmeye bastı!

Ambalajdan döküme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Işıklar Holding şirketlerinden Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Bartın’daki 24 bin 500 metrekarelik konut projesi için düğmeye bastı.

Afyonkarahisar'da ruhsatsız hamam inşaatı yıkıldı!

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bulunan hamam inşaatının yıkımı ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkıldı.

Referans Beylikdüzü projesinin inşaatı başlıyor!

Kiler GYO'nun Beylikdüzü Yakuplu'daki projesi Referans Beylikdüzü için yüklenici firma Uğurlu İnşaat ile "Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" imzalayacak.

Öz Develi İnşaat Metal Ve Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Öz Develi İnşaat Metal Ve Madencilik Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Küçükçekmece'de İsmail Noylon imzasıyla kuruldu.

Öz-Bostan İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz-Bostan İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Canan Bostan imzasıyla kuruldu.

Arzu Alkız ile inşaat sektörüne kadın eli değdi!

Gelecek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Alkız, erkek egemen bir sektör olan inşaat sektöründe tek başına bir kadın olarak 3 projede toplam 170 daireyi yaptı ve teslim etti. Alkız, yeni projelerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

Doğan Yıldız Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan Yıldız Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 400 bin TL sermaye ile bugün Birol Yıldız ve Cihan Doğan imzasıyla kuruldu.

Öz Özen İnşaat Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Özen İnşaat Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Kaçak Özen tarafından kuruldu.

Alega Prefabrike Çözümler İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alega Prefabrike Çözümler İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Esenyurt'ta Şener Çifçi ve İbrahim Uğur Ünal tarafından kuruldu.

Kocayıldız Dekorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kocayıldız Dekorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tamer Koca ve Şenol Yıldız ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 20 Eylül'de Ümraniye'de kuruldu.

İsrail Tel Aviv'de inşaat çöktü: 30 yaralı!

İsrail Tel Aviv'de yapımı süren bir inşaatın çöktüğü ve 30 çalışanın enkaz altında kaldığı bildirildi. İsrail basını, söz konusu inşaatın çökmesine bir vinç kazasının sebep olduğunu söyledi.

Fatih Yıldız Nakliyat İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fatih Yıldız Nakliyat İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Elif Bakır tarafından 500 bin TL sermaye ile 9 Ağustos'ta Ataşehir, İçerenköy Mahallesi'nde kuruldu.

Öz Durra İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Durra İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Abdullah Tümsek tarafından kuruldu.

plansız alanlarda inşaat şartları Haberi

plansız alanlarda inşaat şartları

Plansız alanlarda yapılaşma şartları!

Planı bulunmayan ve/veya son nüfus sayımına göre nüfusu 10 000 in altında olan belediyelerin yerleşik alan sınırları içinde; belediye ve mücavir alan sınırları içindeki köy ve mezraların yerleşik alanlarında yapılaşma şartları, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, plansız alanlarda yapılaşma şartları, belediye mücavir alan sınırları dışında planı bulunmayan köy ve mezraların yerleşik alanları ile belediye ve mücavir alan sınırları İçinde ve dışındaki yerleşme alanı dışında kalan (iskân dışı) alanlarda farklılık gösteriyor.


Belediye Mücavir Alan Sınırları Dışında Planı Bulunmayan Köy ve Mezraların Yerleşik Alanlarında Uygulanacak Esaslar


Plansız Alanlarda Yapılaşma Şartları

Madde 49 - Parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmez.


Madde 50- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) İfraz edilmedikçe bir parsel üzerine köy nüfusuna...