08 / 07 / 2024

Plastik Baca Standartları

Plastik Baca Standartları

Yapılarda olması gereken baca standardı nedir? TSE baca standartları nasıldır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Erdallar Yapı Malzemeleri Elektrik Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdallar Yapı Malzemeleri Elektrik Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 19 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile Bağcılar'da, Erdal Turfan Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Pimaş Plastik 2014 yılı geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş., Sermaye Piyasası Kurumu'nun mevzuatına göre hazırlanmış olan ve 2014 yılının 4. çeyreğine ait olan geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Te-Mapol Polimer Plastik kredi derecelendirmesini yayınladı!

Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat JCR Kuruluşu Tarafından kredi derecelendirmesini yayınladı.

Te-Mapol Polimer Plastik risklerin erken saptanması komitesi kuracak!

Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat risklerin erken saptanması komitesi kuracak.

Te-Mapol Polimer Plastik kurumsal yönetim komitesi kurulacak!

Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Te-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş'nin kurumsal yönetim komitesi kurulacak.

Ceytem İnşaat Plastik Matbaa Ambalaj Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceytem İnşaat Plastik Matbaa Ambalaj Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile, İlyas Çoban Müdürlüğü'nde, Başakşehir Güvercintepe Mahallesi 'nde kuruldu.

Alsancak Plastik Geri Dönüşüm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alsancak Plastik Geri Dönüşüm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 3 Şubat 2015'te, 250 bin TL sermaye ile, Silva Güven Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Arnavutköy'de kuruldu.

Plastik boru sektörü, inşaatta yüzde 10 büyüme hedefliyor!

Günümüzde plastik kullanımı tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de her geçen gün artarak ilerliyor. Türkiye 'nin plastik borularının, global pazardan da talep gördüğü belirtildi.

Menemen Plastik OSB’de 10 firma inşaata başlayacak!

5 bin kişiye istihdam yaratacak Menemen Plastik OSB’de ilk ruhsat şubat ayının ilk haftasında Medusa Plastik’e verilecek. Ardından 10 kadar firma daha birbiri ardına yıl içinde inşaat faaliyetlerine başlayacak..

Menemen Plastik OSB’de ilk ruhsat Şubat'ta veriliyor!

5 bin kişiye istihdam yaratacak Menemen Plastik OSB’de ilk ruhsat şubat ayının ilk haftasında Medusa Plastik’e verilecek. Ardından 10 kadar firma daha birbiri ardına yıl içinde inşaat faaliyetlerine başlayacak

Yalçınlar Alüminyum Kompozit Plastik İnşaat ve Reklam Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yalçınlar Alüminyum Kompozit Plastik İnşaat ve Reklam Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Hüseyin Ürek Şube Müdürlüğü'nde 6 milyon TL'lik sermaye ile 28 Ocak'ta kuruldu.

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem!

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem başlıyor. 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yaklaşık beş milyon TL yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı en son teknoloji ile donatıldı.

Özakyol İnşaat Tekstil Mobilya Plastik Metal Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özakyol İnşaat Tekstil Mobilya Plastik Metal Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ali Akyol tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 26 Ocak'ta Maltepe, Küçükyalı Mahallesi'nde kuruldu.

Plastik Baca Standartları Haberi

Plastik Baca Standartları

Baca standardı nedir?

Bacalar ile ilgili uyulması gereken hükümlere Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer veriliyor. 30. madde de yer aldığı gibi bacaların Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygun olarak yapılması zorunlulu aranıyor.


Söz konusu Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği 30. madde ile TSE baca standardı haberimizin içinde yer alıyor.


Bacalar

Madde 30-Kaloriferli binaların konut olarak kullanılan bağımsız bölümlerinin sıcak su tesisatı bulunmayan banyo ve mutfakları ile oturma ve yatma hacimlerinin en az birinde, sobalı binalarda ise hela, koridor hariç tüm piyeslerde duman bacası yapılması zorunludur.


Kalorifer bacaları projesine göre yapılır.Kaloriferli umumi binaların her katında en az 1 adet duman bacası yapılması gereklidir.


Konut olarak kullanılan sobalı binaların ticari kullanışlı bağımsız bölümlerinde birer adet duman bacası yapılması zorunludur.Bacaların Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygun olarak yapılması zorunludur.Şönt baca yapılamaz.


Şofben,...