04 / 05 / 2024

plastik şişelerden ev

plastik şişelerden ev

Nijeryalı mimar Dr. Muhammed Sani, doğayı ve insan sağlığını korumak için plastik şişelerden ev inşa ediyor.

Kanadalı Robert Bezeau plastik şişelerden ev inşa etti!

Çevreye zarar veren ve doğada milyonlarca yıl kaybolmayan plastik atıklar, Kanadalı Robert Bezeau tarafından evlere dönüştürülüyor.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Ev sahiplerine kiralama uyarısı: Tüm ev için her yıl özel sigorta yaptırın! 

Mağdur ev sahipleri, kiraya verdikleri evlerinin gerçek bedelini alamamaktan sık sık şikayetçi oluyor. Ev sahiplerine uyarı geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Mahkemelik kiracı, dava uzamasın diye evden çıkmak için ev sahibinden 1 milyon TL istedi!

Ev sahibi ile kiracılar arasında görülen davalarda olaylar kızışıyor. Bazı kiracılar, ev sahiplerinden tahliye için para talep ediyor. İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde pek çok ev sahibi de kiracının kirasını yatıramaması için banka hesabını kapatmaya başladı. Peki ev sahibiniz hesabını kapatırsa ne yapacaksınız?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Ev ve iş yerleri yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? 

DASK teminatlarının piyasa şartlarına göre güncellenmemesi durumunda, deprem bölgelerinde, birçok kişi için, ev ve işyerlerinin yatırım aracı olmaktan çıkabileceği uyarısı geldi.

Yatırımda rota değişti: Ev alamayan arsaya yöneldi!

Konut fiyatları artmaya devam ederken ev alamayan vatandaşlar yatırım rotasını değişti. Son açıklanan verilere göre, konut satışları düşüşe geçerken, ev alamayanlar arsa ve tarla almaya başladı.

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde!

Murat Kurum'dan işçilere ev müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada işçilere yönelik bir konut projesinin çalışmalarının yürütüldüğünü dile getirdi. Kurum, "Evleri olmayan işçi kardeşlerimiz için yeni yapacağımız yerlerde onların uygun şartlarda ev sahibi olabilmelerini sağlayacağız" diye k

plastik şişelerden ev Haberi

plastik şişelerden ev

Andolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da yaşamını sürdüren Sani, ülke genelinde çok fazla kullanılan pet şişelerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararı azaltmak için yeni bir yöntem denedi.

Doğaya atıldığı zaman bitki ve canlılara zarar veren, imha etmek için yakıldığında ise insan sağlığını olumsuz etkileyen pet şişeleri toplayan Sani, topladığı bu şişelerle evler inşa etti.

Sani'nin son inşa ettiği ev ise şimdiye kadar yaptıklarının en büyüğü olma özelliğini taşıyor.

Başkent Abuja'da doğanın içinde yer alan ve üstelik elektrik ve suyu da bulunan ev, görenleri şaşırtıyor.

"Afrika'nın en büyük pet şişeden evi"

Sani, AA muhabirine açıklama yaptı. Sani yaptığı açıklamada, plastik şişelerle yaptıkları son evin şimdiye kadar inşa ettiklerinin ve Afrika'nın en büyük pet şişeden evi olduğunu ifade etti. 

Daha önce...