21 / 07 / 2024

Pokut Yaylası ilgi çekiyor

Pokut Yaylası ilgi çekiyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Fenerbahçe, Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nin tapusunu alacak!

Fenerbahçe 49 yıllığına kiracısı olduğu Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nin arsası için ihaleye çıkıyor. Kulüp, yoğun ilgi gören arazinin tapusunu alacak.

Ayder Yaylası'ndaki konaklama tesislerine turistlerden yoğun ilgi!

Rize Ayder Yaylası'ndaki konaklama tesislerine Ramazan Bayramı'nda büyük talep var. Ayder Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Arap turistlerin, son yıllarda yaylaları daha çok tercih ettiğini söyledi.

Pokut Yaylası turistlerin ilgisini çekiyor!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Ayder Yaylası'na yoğun ilgi!

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Bölgede kar yağışı sonrası yayla, beyaz örtü ile kaplanırken güzel manzaralar oluştu.

Kümbet yaylası yamaç paraşütçülerinin ilgi odağı oldu!

Giresun'da buluşan bir grup yamaç paraşütü pilotları yayla semalarındaki şovu vatandaşların ilgi odağı oldu. Giresun'da ilk defa yapılan bir grup yamaç paraşütü pilotlarının gösterileri vatandaşlar ve çocukların beğenisini topladı.

Fosil mermer taşlar MARBLE'ın ilgi odağı oldu!

İzmir Kültürpark’ta düzenlenen MARBLE–20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda, Fimar Butik firması tarafından çıkarılan fosil mermer taşlar ilgi odağı oldu. Firmanın, fosil taş sunumu yapan tek firma olduğu belirtiliyor...

Arap turistler Trabzon Cevahir Outlet AVM'ye büyük ilgi gösteriyor!

Türk dizilerinin oluşturduğu yoğun ilgi yanında Karadeniz filmlerinin ortaya çıkardığı tarihi ve kültürel zenginlikleri Trabzon'da arayan Arap ve İranlı turistlerin bölgeye olan ilgisi dikkat çekiyor...

Çin Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türk üniversitelerine büyük ilgi!

Çin'de yapılan Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türkiye bursları, Mevlana Değişim Programı ve Türk üniversiteleri, yoğun ilgi görüyor. Çin'de yapılan eğitim fuarında Türkiye'de eğitim olanakları ve yükseköğretim kurumları tanıtılıyor...

MIPIM'de Türk şirketler büyük ilgi gördü!

Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 25'incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Mipim'e katılan Türk firmaları yine ilgi görmeyi başardı. NEF geçen yıl olduğu gibi bu yıl da açılış gecesine sponsor oldu.

MIPIM'de Türk şirketler büyük ilgi gördü!

Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 25'incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'a katılan Türk firmaları büyük ilgi gördü. Fuarın katılımcılarından olan NEF MIPIM'ın 25. yıl açılış gecesini düzenledi...

Tema İstanbul, MİPİM'de yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

MIPIM'de görücüye çıkan Tema İstanbul, yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu. Projenin genel müdürü Arslan " Yunanistan ve Polonya'dan yeni projeler için görüşme talepleri aldık " dedi...

Uğur Soğutma yurt dışında katıldığı fuarlarda yoğun ilgi görüyor!

137 Ülkeye yaptığı ihracatla makine dalında “ İhracat Birinciliği ” sahibi Uğur Soğutma, Türk markası kimliği ile yurt dışında katıldığı fuarlarda çok yoğun ilgi görüyor...

Ertan Köse'nin yaptığı ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor!

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

Pokut Yaylası ilgi çekiyor Haberi

Pokut Yaylası ilgi çekiyor


Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.


Özgün mimariye sahip, en eskisi 250 yıllık 50 civarında ahşap evin bulunduğu geniş çam ormanlarıyla çevrili Pokut Yaylası, trekking yapmayı sevenler ile fotoğraf sanatçılarının vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor.


Ladin ormanlarıyla kaplı Çamlıhemşin ilçe merkezine 2 saat uzaklıktaki Pokut Yaylasında doğa severler, yorucu, zorlu ancak bir o kadar da zevkli yürüyüşün ardından Hazindak ve Sal yaylalarına geçerek Karadeniz'in diğer güzellikleriyle de tanışabiliyor.


-"Büyülü bir yer"


Hafta sonu, şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için Pokut Yaylası'na gelen Fatma Köse, yaylanın gerçekten büyülediğini belirterek, "Burada yayla, insanlar için özgürlük demek. İnsanlar, bu doğal güzellik karşısında adeta özgürlüğünü yaşıyor" dedi.


Yaylaya bu mevsimde sadece yaya olarak çıkılabildiğini...