18 / 05 / 2024

Polatlı Çarşı Cami meydanı yenileme

Polatlı Çarşı Cami meydanı yenileme

Kış aylarında bir çok kazaya sebebiyet veren ve uzun süredir vatandaşların şikayet ettiği Çarşı Camii Meydanı için Polatlı Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışması başlatıldı.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Bab'daki tarihi cami ve çarşı restore ediliyor!

Terörden temizlenen Bab ilçesindeki tarihi cami ve kapalı çarşı, Türkiye'nin desteğiyle restore ediliyor...

Alanya Çayarası Yaylası'na modern çarşı ve cami projesi!

Antalya-Konya yolu genişletme çalışmaları kapsamında, Alanya Belediyesi, Çayarası Yaylası'nda yıkılacak dükkanların yerine modern bir çarşı ve cami inşa ediyor. Bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Makedonya Çarşı Camii restore edilmeyi bekliyor!

Makedonya Pirlepe şehrindeki 6 asırlık tarihi Çarşı Camisi, restore edileceği günü bekliyor. Cami 2001'deki etnik çatışmalarda zarar gördü.

Yaşar İpek, Tayland'da cami yaptırıyor!

Ünlü şarkıcı Yaşar İpek, geçtiğimiz günlerde birkaç arkadaşı ile birlikte gittiği Tayland tatilinde karşısına tesadüfen bir cami çıkınca duygusal anlar yaşadı. İpek, Naka Adası'ndaki Müslüman köylülere, adada bulunan, tentelerden inşa edilmiş caminin yenilenmesi için yardım etti.

Doğanşehir Çarşı Cami temeli atıldı!

Doğanşehir İlçesi Sürgü Mahallesinde yapılacak olan Çarşı Cami inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Adapazarı Orta Cami önündeki dükkanlar yıkılıyor!

Adapazarı Belediyesi’nin Orta Cami önündeki dükkanların yıkılmasına ilişkin kararının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin ardından, tebligata göre 11 esnaf Çarşamba gününe kadar yıllarca ekmek yedikleri dükkânları boşaltmaya hazırlanıyor…

Polatlı Çarşı Cami Meydanı yenileniyor!

Kış aylarında bir çok kazaya sebebiyet veren ve uzun süredir vatandaşların şikayet ettiği Çarşı Camii Meydanı için Polatlı Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışması başlatıldı.

Bursa Çarşı Cami açıldı!

Gemlik eski belediye binasının bulunduğu alana yapılan yeni Çarşı Camiinin ibadete açılmasının ardından önümüzdeki günlerde meydandaki Çarşı Camii yıkılacak ve Gemlik Meydanı denizle buluşacak.

Balıkesir Manyas Çarşı Camii ibadete açıldı!

Balıkesir’in Manyas ilçesinde yapımına 1,5 yıl önce başlanan Manyas Çarşı Cami bitirilerek ibadete açıldı. Açılışı dualarla yapılan camiide aynı anda 2 bin kişi namaz kılabilecek.

Polatlı Çarşı Cami meydanı yenileme Haberi

Polatlı Çarşı Cami meydanı yenileme


Kış aylarında bir çok kazaya sebebiyet veren ve uzun süredir vatandaşların şikayet ettiği Çarşı Camii Meydanı için Polatlı Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışması başlatıldı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın verdiği direktifler doğrultusunda harekete geçen Polatlı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kısa zamanda Çarşı Camii Meydanı’nı yenileyecek. Kaygan olduğundan şikayet edilen zemin, tamamen güvenli ve kaymaz malzeme ile kaplanacak. Çarşı Camii Meydanı Polatlı Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile kısa zamanda, yaz ve kış aylarında vatandaşların rahatça kullanabileceği bir alan haline getirilecek. Polatlı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 6 Eylül Salı tarihine kadar kazı çalışmasının bitirilmesi planlanan Çarşı Camii Meydanı’nda, yenilenecek zeminin dışında vatandaşların kullanması için yeni ve modern oturma alanları oluşturulacak.




Polatlı...