26 / 06 / 2024

Polimer Güneş Hücresi

Polimer Güneş Hücresi

Geliştirilen nano teknolojik ve ışık geçirgenliği yüksek filmler sayesinde camlara yapıştırılacak güneş enerjisipanellerinden evlere elektrik sağlanacak

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aziz Can Dağ, Hasan Saka, Möhör Aktaş ve Songül Kaya ortaklığında kuruldu.

Herkes altını bir kenara bırakıp hemen gümüşe baksın! Gümüş hız sınırını aştı! Gümüş fiyatlarında son dakika!

Yatırımcılar altın ve gümüş piyasasını merakla takip ediyor. Altın fiyatları bu hafta içerisinde hızla yükselmeye başlarken gümüş fiyatları da altından geri kalmadı. şu dakikalarda gümüş hızla yükseliyor herkes hemen gümüşe baksın! Gümüş bugün ne kadar oldu? İşte son dakika gümüş fiyatları...

Nirvana Güneşli Evleri geliyor! Yeni proje!

Nirvana Güneşli, İstanbul'un en hızlı gelişen bölgesi Basın Ekspres'te UMT İnşaat tarafından hayata geçiriliyor...

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Osmangazi Güneştepe Spor Tesisleri’nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından Güneştepe Mahallesi’nde yeni ve modern bir spor tesisi inşa etti.

Hacizlere karşı dava açma süresi 15 güne çıkarıldı!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre düzenlenen ödeme emirlerine ve tatbik edilen ihtiyati hacizlere karşı dava açma süreleri 7 günden 15 güne çıkarıldı. Uygulama 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak..

Huzurlu Marmara Güneşli'nin yüzde 25'i satıldı!

İstanbul Avrupa Yakası’nın hızla değerlenen noktalarından Güneşli’de yer alan Huzurlu Marmara Güneşli projesinde metrekare birim fiyatı 3 bin 400 TL'den başlıyor. Projenin yüzde 25'i lansman öncesinde satıldı.

Güneş paneli teşviki inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Hükümetin, çatılardaki güneş paneli kurulumunu teşvik için düğmeye basması inşaat sektörünü de heyecanlandırdı. Müteahhitler, bu durumun konut satışlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

Güneş enerjisi için imar planı talebi!

ENSİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Yeni yapılacak binaların çatı planlarının güneşi alacak şekilde yön konumlandırmalarının mutlaka imar kanunlarına geçmesini istiyoruz açıklamasını yaptı.

Şenol Güneş Stadı'nda ilk maç yarın!

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı ve 1-0 kazandığı Atiker Konyaspor karşılaşmasıyla Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda eden bordo-mavililer, Şenol Güneş Kompleksi'nde yer alan yeni stadındaki ilk maçında Gaziantepspor ile karşılaşacak

Balance Güneşli: Basın Ekspres'in fırsat sunan projesi!

Güneşli ve çevresinin tek A plus ofis projesi Balance Güneşli, teslime hazır ofisleri ile güçlü bir yaşam ve yatırım değeri olarak öne çıkıyor. Altyapı yatırımlarının hızla tamamlanması, kamu ve özel sektör yatırımlarının yoğunlaşması ile bölge İstanbul’un parlayan yıldızı…

Ankara Turan Güneş Bulvarı'nda çalışmalar sürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Turan Güneş Bulvarı yol genişletme çalışmalarını hızla sürdürürken, Kepekli Kavşağı-Doğukent Caddesi sapağı gidiş yönü genişletilerek asfalt serimi yapıldı.

Turan Güneş Bulvarı'nde 3. etap çalışmaları başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Turan Güneş Bulvarı’nda yol genişletme çalışmalarını gece-gündüz hızla sürdürürken, genişletilen ilk etapta asfalt serimi başladı.

Polimer Güneş Hücresi Haberi

Polimer Güneş Hücresi

Çeşitli kaynaklardan derlenen bilgilere göre, güneş, rüzgar ve dalga gibi konulara yönelen 'temiz enerji' şirketleri, araştırma kuruluşları ve enstitüleri birbiri ardına yeni gelişmeleri tanıtıyor.

California Üniversitesi Nano Sistem Enstitüsü'nden bir grup araştırmacı, ışık geçirgenliği yüksek güneş filmi geliştirdi.


Grubun, Polimer Güneş Hücresi (PCS) olarak adlandırdığı sistem, genel olarak görünür değil, güneşten gelen infrared ışığı depolayarak elektrik üretiyor ve yüzde 70 şeffaflık sağlıyor.


Araştırmacılar bunun için ışığa duyarlı fotoaktif plastik kullandılar. Bu sistemle çok düşük maliyetle özellikle mobil cihazlar için yeterli elektriğin üretilebildiği belirtiliyor.


Bir kaç ay önce ise 3M firması, Japonya'daki CEATEC teknoloji fuarında, cama yapıştırılan 1 metrekarelik güneş filmi ile bir iPhone cihazının rahatlıkla şarj edilebildiğini göstermişti.

Yeni...