11 / 05 / 2024

Polisan Karbon Ayakizi

Polisan Karbon Ayakizi

Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polisan Kimya Sanayi A.Ş. ve Poliport Sanayi ve Ticaret A.Ş. iştirakleri , sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde başlattığı ‘İklim Değişikliği ile Mücadele’ çalışmasında ilk adımı tamamladı...

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

ŞOK’ta Polisan tavan boyası 299 TL’ye, 3’lü valiz içi organizer 89,95 TL’ye, tost peyniri 115 TL’ye düştü!

​​​​​​​ŞOK Market’in başlattığı indirim günleri yarın sona eriyor. Buna göre, Polisan tavan boyası 299 TL’ye, 3’lü valiz içi organizer 89,95 TL’ye, tost peyniri 115 TL’ye düştü. İşte 11 Eylül 2023 ŞOK fiyat listesi...

Bina güçlendirmede mucize yöntem: İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi!

Hatay’da üçüz bloklardan biri adeta kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayakta kaldı. Ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemiyle güçlendirilmiş. İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi....

Polisan'ın Pendik arazisinin değeri 3'e katlandı!

Polisan Holding'in Pendik arazisinin değeri yapılan değerlemeye göre 1 milyar TL'yi aştı. Geçtiğimiz yıl söz konusu arazinin değeri 329 milyon liraydı.

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

Sıfır Sıfır Karbon Yönetim Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sıfır Sıfır Karbon Yönetim Ve İnşaat Limited Şirketi Kadıköy'de Cihan Çelik ve Doruk Batuhan Şahnali ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul sektöründe karbon emisyonları azaltılacak!

Gayrimenkul sektörünün karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olduğunu anımsatan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç sektörde iş yapış şekillerinin değişmesi gerektiğini dile getirdi. 

Murat Savcı: Doğru yalıtım karbon salınımlarını azaltır!

Sürdürülebilirlik konusunun giderek önem kazandığından bahseden İzocam Genel Müdürü Murat Savcı, doğru yalıtımla karbon salınımlarını azaltıp enerji giderlerini düşürerek doğayı korumanın mümkün olduğundan bahsetti.

Polisan Holding 3 ildeki 8 bin dönümlük tarım arazisini satıyor! 

Polisan Holding, tarım arazilerini satışa çıkardı. Manisa, Balıkesir ve Aydın'da bulunan 8 bin dönümlük arazide zeytin ve ceviz üreten Polisan Holding, arazi toplulaştırmadaki sorunlar sebebiyle bu işten çıkma kararı aldı...

Polisan Holding’e CFO’su Ahmet Çağaşan Yılmaz oldu!

Polisan Holding’de, CFO’luk görevine 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Ahmet Çağaşan Yılmaz atandı.

Karbon elyaflı bina depreme daha dayanıklı!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dowaksa firması tarafından bina onarım ve güçlendirmelerinde karbon elyaf kullanımına yönelik yürütülen proje başarıyla tamamlandı..

Sıfır Karbon Çevre Enerji Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Sıfır Karbon Çevre Enerji Sanayi Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Azili tarafından kuruldu. 

Polisan Karbon Ayakizi Haberi

Polisan Karbon Ayakizi

Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polisan Kimya Sanayi A.Ş. ve Poliport Sanayi ve Ticaret A.Ş. iştirakleri çerçevesinde başlatılan Kurumsal Karbon Ayak İzi Hesaplama çalışması, ISO-14064-1 standardına göre raporlandı. Polisan Boya ve Poliport, sektörlerinde kurumsal karbon ayak izini hesaplayan ilk Türk firmaları oldular.  

Myclimate Türkiye ile işbirliği yapan Polisan Boya, Polisan Kimya ve Poliport Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı değerlendirmesini tamamladı.

Çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan sürdürülebilir üretim ilkesini benimseyen Polisan Holding,  bu yaklaşımının önemli bir parçası olan İklim Değişikliği tehdidi ile mücadele için çalışmalar başlatarak, “Kurumsal Karbon Ayakizini” yönetmeyi hedefliyor. 

İklim Değişikliği Canlıları Tehdit Ediyor

Küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişikliği, insanlığın ve bununla bağlantılı olarak kurumların karşısındaki en önemli tehditlerden biri olarak gösteriliyor. İnsanlar, ekosistemler ve ekonomik sektörler...