02 / 05 / 2024

Portekizde yapılan gayrimenkul yatırımı

Portekizde yapılan gayrimenkul yatırımı

Global yatırımcının gözdesi olan Portekiz'de yapılan gayrimenkul yatırımı yılda yüzde 11,6 değer kazandırıyor. Proje tipine göre 18 ya da 24 ay süren inşaat süresinde yatırım Euro üzerinden ciddi bir değer artışı sunuyor... 

En çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı ile kıyaslama yapıldığında ise en çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi.

Yapılan gayrimenkul bağışı geri alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun 'Dede tarafından toruna yapılan bağış, dede öldükten sonra geri alınabilir mi? ' sorusunu yanıtladı.

Son üç yılda yabancılara yapılan gayrimenkul satışları TBMM'de!

Son üç yılda yabancılara yapılan konut ve arsa satışları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkulde yapılan 7 yeni düzenleme!

Hükümet gayrimenkul sektörünün desteklenmesi ve dolar sorununun çözülmesi adına birçok yeni düzenlemeye imza attı. İşte gayrimenkulde yapılan 7 yeni düzenleme..

Kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

Vatandaşların gayrimenkulünün yasalarda belirtilen şekillere uyularak kamu idaresine geçmesina kamulaştırma deniyor. Peki, kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantılarının 18'ncisi yapıldı!

GYODER Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi işbirliğiyle yapılan Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantılarının 18'ncisi gerçekleştirildi. 

9 maddede Torba Tasarı ile gayrimenkulde yapılan düzenlemeler!

TBMM'ye sunulan Torba Tasarı'da gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bazı hükümler bulunuyor. İşte 9 maddede gayrimenkul sektöründe yapılan düzenlemeler..

2016-2017'de gayrimenkulde yapılan düzenlemeler!

İşte kronolojik sıralamasıyla 2016'dan günümüze kadar gayrimenkul mevzuatında yapılan yasal düzenlemeler..

Konut kredisiyle yapılan gayrimenkul satışları takibe alınıyor!

Maliye, konut kredisiyle yapılan satışları sıkı takibe aldı. Kredi tutarları ve ekspertiz raporlarında belirlenen değerlerle tapu harcına esas tutarlarda uyumsuzluk varsa ağır cezalar kesilmeye başlandı.

ABD'de yapılan gayrimenkul yatırımı 2 yılda yüzde 30 kazanç sağlıyor!

Keller Williams, Türklerin Amerika'ya her geçen gün artan ilgisini değerlendirdi. Eyaletlere göre değişiklik göstermekle birlikle ABD’ye yapılan yatırımlar 2 yıl gibi kısa bir vadede yüzde 20 ila 30 oranında kazanç sağlıyor.

Adiva Yapı, Adana Gayrimenkul Fuarı'na katıldı!

Gayrimenkul Yatırım Fuarı'nda stant açan, Adiva Yapı ve Gayrimenkul, iddialı projeleriyle farkını ortaya koydu. Şirket ortaklarından Alp Utku, Fuar'ın Adana ve çevre illerde yapılan konut ve iş merkezleri için önemli bir lansman olduğunu söyledi.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Alıcı ve satıcı arasında yapılan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, bu gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Vekaletname ile yapılan gayrimenkul satışları!

Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkul alım satımlarında yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi için uyarıyor. 'Alım satım işlemlerinde dikkatli olun, sözleşmeleri iyi inceleyin, özellikle vekaletname ile yapılan satışlarda muhakkak temkinli davranın.'

Portekizde yapılan gayrimenkul yatırımı Haberi

Portekizde yapılan gayrimenkul yatırımı

Global piyasada gayrimenkul pazarı bazı ülkelerde stabil ya da aşağı doğru hareket ederken, farklı bir lokasyonda yüksek artış gösterebiliyor. Bu duruma en iyi örnek son yıllarda global yatırımcının gözdesi olan Portekiz!

10 milyonluk nüfusu, büyüyen ekonomisi, ılıman havası, artan turizm gelirleri, düşük maliyete yüksek yaşam kalitesiyle Kuzey Avrupa, Brezilya, Çin, Rusya ve Türkiye’nin radarında olan Portekiz, euro bazında kira getirisi ve mülkün değer artışı ile yatırımcıların iştahını kabartıyor.

Bir Taşla İki Kuş: Hem yatırım, hem Golden Visa! 

Yılda sadece 7 gün kalma şartı ve 500 bin Euro'luk gayrimenkul yatırımı ile en etkin Golden Visa olanağı sunan Portekiz hem ailece oturum ve çalışma izni alıp süreç sonunda AB vatandaşlığı isteyen, hem de yatırımını globalleştirmeyi tercih edenlerin 1 taşla 2 kuş vurmalarını...