04 / 05 / 2024

Pozantı Belediyesi meclisi şubar toplantısı

Pozantı Belediyesi meclisi şubar toplantısı

Pozantı Belediye Meclisi 4 toplantıda görüştükten sonra ‘Evrak eksikliği’ nedeniyle komisyona geri gönderdiği, yeşil alanın imar tadilatı yapılarak ticari alana dönüştürülmesine ilişkin talebi, toplantıda YEŞİL ALAN olarak kalması konusuna ‘EVET’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam geldi!

Son dakika haberine göre; Bütün  İstanbulluları yakından ilgilendiren su zammı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, İSKİ su fiyatlarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik karar onaylandı. Böylece İstanbul'da suya yüzde 25 zam gelmiş oldu. İşte detaylar..

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Üsküdar Belediyesi'nin gayrimenkul satışlarına tepki!

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nde, Kısıklı Mahallesi’nde yer alan ve imar planlarında “ilköğretim tesisleri” alanı olarak geçen, toplam büyüklüğü yaklaşık 790 metrekarelik iki parselin, belediye şirketi Üsküdar Personel A.Ş.’nin vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devredilmesi kararı verildi.

Esenyurt konut mağdurları için sunulan teklif reddedildi!

Binlerce konut mağdurunun bulunduğu İstanbul Esenyurt’ta vatandaşların sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla Esenyurt Belediyesi Meclisi’ne getirilen teklif, Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ikinci kez kabul edilmedi.

Beyoğlu'ndaki depreme dayanıksız binalar yenileniyor!

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü.

Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde kentsel dönüşüm çıkmazı!

Beylikdüzü'nün Gürpınar ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde görüşüldü. Mecliste  Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapılara yönelik plan notu değişikliği teklifine AKP’li Meclis üyeleri ‘hayır’ dedi.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları mecliste görüşülecek!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazilerinin de yer aldığı söz konusu alt bölgelere ilişkin, imar planları Kartal Belediyesi Meclisi'nde görüşülecek...

Esenler’de eğitim arazisi 'emniyet hizmet alanı' oldu!

Esenler Belediyesi Meclisi, Menderes Mahallesi’ndeki ilköğretim eğitim alanını, il milli eğitim müdürlüğünün itirazına karşın “emniyet hizmet alanına” çevirdi. Müdürlük eşdeğer arazi talep etti. CHP’li üye Şahin, “Eşdeğer arazi nerede” dedi. AKP’li üye Ciner, “Anadolu yakasında” diye konuştu.

İzmir'de evleri orta hasarlı ailelere 5 bin TL yardım yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde evlerinde orta hasar bulunan ailelere 5 bin TL yardım yapılması gündeme geldi. 

Pamukkale'de eğitim alanının planı ticaret alanı oldu!

Denizli Pamukkale'de eğitim alanı olarak ayrılan bölge, ticaret alanı olarak kullanıma açılıyor. Karşıyaka Mahallesi’nde 2011'de Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla imar planı değiştirilerek ‘eğitim alanı’na çevrilen bölgeye 9 yıldır kamulaştırma yapılmadı.

Elbistan'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Elbistan'ın 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı ve imar planları askıya çıktı.

Pozantı Belediyesi meclisi şubar toplantısı Haberi

Pozantı Belediyesi meclisi şubar toplantısı

Pozantı Belediye Meclisi yaklaşık 4 toplantıda görüştükten sonra ‘Evrak eksikliği’ nedeniyle komisyona geri gönderdiği, yeşil alanın imar tadilatı yapılarak ticari alana dönüştürülmesine ilişkin talebi, Pozantı Belediyesi’nin Şubat ayı olağan toplantısında karara bağlanırken, ticari alana çevrilmesi istenen yerin YEŞİL ALAN olarak kalması konusuna ‘EVET’ dedi.


AKP Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Kenan Ulussever’in Pozantı Kaymakamlığı aracılığı ile İlçe MalMüdürlüğüne verdiği bir dilekçede Arıkan Tesislerinin karşısında bulunan hazineye ait 5.800 metrekarelik YEŞİL ALAN’ın İmar Tadilatı yapılarak ticari alan haline dönüştürülerek adı geçen yerin ihaleye çıkarılmasını talep etmişti.


Başlatılan çalışmalar sonrası bu YEŞİL ALAN’ın TİCARİ ALAN’a çevrilmesine ilişkin olarak İmar Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde evrak eksikliği tesbit edilmesinin ardından, Pozantı Belediye Meclisi’nce talep komisyona iade edilerek evrakların tamamlanması yolunda oybirliği ile görüş belirtmişlerdi.


Bahse konu yeşil alanın...