03 / 05 / 2024

prefabrik güvenli mi

prefabrik güvenli mi

Karmod Genel Müdürü Durmaz, "Çelik aksamlı prefabrik konutlar, klasik betonarme sisteme göre daha uzun ömürlü, çürüme yapmaz ve deprem şartları dikkate alındığında betonarme yapılara göre çok daha güvenli." şeklinde konuştu...

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Güvenli liman gömleğini giyen altına talep arttı! Gram altının geleceği seviye açıklandı! Uzman isimden bomba açıklama

İsrail-Filistin arasındaki sıcak çatışma piyasaları hareketlendirdi. Son günlerde düşüşe geçen altın tekrar güvenli liman gömleğini giydi ve yükselmeye devam ediyor. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Prefabrik ev dayanıklı mı? Prefabrik evler güvenli mi?

Son zamanlarda yaygın olarak tercih edilen prefabrik evlerin güvenli ve dayanıklı olup olmadığı merak ediliyor. Dayanıklı ve özel malzemelerden imal edildiği bilinen bu evler, depreme de dayanıklı olarak biliniyor. Peki prefabrik ev ne kadar dayanıklı ve ne kadar güvenli?

Banka kiralık kasalarına ilgi ikiye katlandı! Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Değerli eşyaları ya da belgeleri güvenli bir şekilde saklamak için vatandaşlar bankaların kiralık kasalarına yöneliyor. Son bir yıl içerisinde banka kiralık kasalarına ikiye katlanmış durumda. Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Güvenli liman gömleğini giyen altın için heyecanlandıran açıklama! Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın

Bankacılık alanında gelen iflas kararları altının tekrar güvenli liman gömleğini giydirdi. Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

Google chrome'un gelişmiş güvenli Tarama modunu mutlaka kullanın! İşte nedeni

Veri güvenliğini sağlarken aynı zamanda basit, basit bir kullanıcı deneyimini sürdürmek, teknoloji şirketleri için göz korkutucu bir görev olabilir.  Müşteriler, şirketlerin özel verileri ifşa etmeden kapsamlı, güvenilir hizmetler sunmasını bekliyor.

Türkiye'nin yapı stoku güvenli değil mi?

Buca'da deprem ve yapı güvenliği çalışmaları konuşuluyor. Buca Belediyesi tarafından Meclis salonunda “Deprem, Yapı Güvenliği ve Afete Hazırlık” paneli düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, deprem problemi sürekli gündemde tutmamız gerekir dedi.

Koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok dikkat çeken konut tipleri site içindeki bahçeli evler oldu. Peki koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Betonarme binalar doğal afete karşı güvenli olarak inşa edilebilir mi?

TÇMB Başkanı Dr. Tamer Saka ve Yönetim Kurulu üyeleri Elazığ'a gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'unda eşlik ettiği ziyarette Tamer Saka açıklamalarda bulundu. Saka, güvenli binalar için brüt beton tekniğinin kullanılabileceğini belirtti...

Güvenli yapılar için kaliteli beton kullanımı şart!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılmasının bir ön şart olduğu vurgulandı.

Çelik aksamlı prefabrik konutlar daha güvenli!

Karmod Genel Müdürü Durmaz, "Çelik aksamlı prefabrik konutlar, klasik betonarme sisteme göre daha uzun ömürlü, çürüme yapmaz ve deprem şartları dikkate alındığında betonarme yapılara göre çok daha güvenli." şeklinde konuştu...

Bursa Güvenli İnşaat Sempozyumu başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada, "2016'da 496 çalışan inşaat  sektöründe hayatını kaybetmiş ve yüzde 35,3 oranıyla en çok ölüm, yapı işlerinde gerçekleşmiştir." dedi. 

prefabrik güvenli mi Haberi

prefabrik güvenli mi

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Anadolu Ajansı'ndan Handan Güneş'in sorularını yanıtladı. Durmaz, prefabrik yapının klasik binaya göre daha ekonomik bir konut imkanı sağladığını söyledi. Durmaz, "Bu konuta çok zengin olmasanız da rahatlıkla sahip olabilirsiniz. Bu teknolojinin sunmuş olduğu bir kolaylık. Yoksa konutların kalitesinin düşüklüğünden değil. Maalesef kavramlar birbirine karıştırılabiliyor ve yanlış algılara sebep olunabiliyor." dedi. 

Durmaz, şu bilgileri verdi:

"Prefabrik kelimesi 'ön üretimi fabrikada, montajı sahada yapılan' demek... Sadece konutları değil, güvenlik kulübeleri, şantiye konteyneri ve binalarını da içeriyor. Haliyle taşınabilir, geçici, dayanıksız, güvensiz, hiçbir mimari özelliği, statiği ve estetiği olmayan gibi bir algı oluşturuyor. Bizim yaptığımız Karmod Hazır Evler'in malzemeleri de fabrikada üretiliyor ve sonra sahada montajı yapılıyor. Bu nedenle bu yapılar da prefabrik olarak biliniyor."

"Depreme karşı klasik betonarmeden daha...