06 / 07 / 2024

Prefabrik yapı alanında iş hacmi arttı

Prefabrik yapı alanında iş hacmi arttı

Son yıllarda Altın çağını yaşayan inşaat sektöründeki gelişim, prefabrik alanında faaliyet gösteren firmaların iş hacimini de artırdı.

Mahmutbey ve İkitelli'deki rezerv yapı alanının 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Başakşehir Mahmutbey ve İkitelli Mahalleleri Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına Askı Sürecinde Gelen İtirazlar Kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Esenler Güngören Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güngören Mahallesi Rezerv Yapı Alanında yer alan taşınmazların bulunduğu Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli UİP göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'ndeki 46 bin metrekarelik rezerv yapı alanının imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, İslambey Mahallesi Yaklaşık 4.6 Ha Rezerv Yapı Alanı Ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin Askı İtirazları Kapsamında 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

24 Mayıs 2023 t.t.’li İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 Ölçekli NİPve 1/1000 Ölçekli UİP askı sürecinde gelen itirazlar kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Pretech Prefabrik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pretech Prefabrik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dortguly Ashyrmyradov, Maksat Dovletsahedov ve Nadezhda Seyıtniyazova ortaklığında kuruldu.

Alfest Prefabrik Yapılar İnşaat Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfest Prefabrik Yapılar İnşaat Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Kaya ve Serkan Öztürk ortaklığında kuruldu.

Zelal Prefabrik Yapı İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zelal Prefabrik Yapı İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Çoban ve Muhtullah Çoban ortaklığında kuruldu.

Eyüpsultan Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanına İlişkin İmar Planlarına Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Vl Prefabrik Yapı Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Vl Prefabrik Yapı Merkezi Limited Şirketi Pendik'te Halit ÇAkar ve Yusuf Çavdar ortaklığında kuruldu.

Prefabrik yapı ile konteynerlerde yeni düzenleme! KDV alacağında kolaylık sağlandı! 

Prefabrik yapı ile konteynerlerin indirimli orana tabi teslimlerinden kaynaklanan KDV iade alacağı, senesi içinde ve nakden geri verilebilecek. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhurbaşkanlığı'nın 14 Şubat tarihinde yayımlanan mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitiyle ilgili kararı kapsamında konteyner ve prefabrik yapı teslimlerinde yüzde 1 KDV oranı uygulamasında genişletilmeye gidildi.

Eciler Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Eciler Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Er ve Oğuzhan Orhan ortaklığında kuruldu.

Sefa Group Prefabrik Yapılar Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sefa Group Prefabrik Yapılar Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Sefa Aydın ortaklığında kuruldu.

Prefabrik yapı alanında iş hacmi arttı Haberi

Prefabrik yapı alanında iş hacmi arttı

Son yıllarda Altın çağını yaşayan inşaat sektöründeki gelişim, prefabrik alanında faaliyet gösteren firmaların iş hacimini de artırdı. Özellikle deprem gibi doğal afetlerde hayati önem taşıyan ve afetzedelere geçici ev sahipliği yapan prefabrik yapı alanında Türkiye'deki firmaların kabiliyetleri ve dünya pazarındaki ağırlıkları ivme kazandı.  Türkiye'de bu alanda ciddi bir tecrübe sahibi olan yerli firmalar dünya pazarında da önemli bir yer tutuyor. Bu durum Türkiye'nin ihracat rakamlarında da kendini gösteriyor. 

Türk firmaların ürettiği prefabrik yapılar dünyanın çeşitli noktalarında insanların barınma ve güvenlik ihtiyaçlarını geçici de olsa çözüm sunuyor.  İhracat verilerine göre, Türkiye 2011 yılında prefabrik yapıların satışından 231 milyon 838 bin 607 dolar gelir elde etti. Bu rakam 2012'de 275 milyon 87 bin 255 dolara, 2013'te 297 milyon 886 bin 121 dolara...