05 / 05 / 2024

Prefabrik yapılar son durum

Prefabrik yapılar son durum

İnşaat sektörünün yeni gözdesi prefabrik uygulamalarını, bu alanda Konya'nın ilk firmalarından olan Göksan Prefabrik'in patronu Haluk Öz anlattı. Halul uygulamanın inşaatta maliyeti düşürüp pratik çözümler sunduğuna değindi.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

Alfest Prefabrik Yapılar İnşaat Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfest Prefabrik Yapılar İnşaat Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Kaya ve Serkan Öztürk ortaklığında kuruldu.

Zelal Prefabrik Yapı İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zelal Prefabrik Yapı İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Çoban ve Muhtullah Çoban ortaklığında kuruldu.

399 bin TL'ye 3+1 ev sahibi olabilirsiniz! Prefabrik ev kaç para? 90 metre kare prefabrik ev ne kadar?

Prefabrik yapılar, son yıllarda ekonomik ve pratik bir konut çözümü olarak popülerlik kazanmıştır. Bu kapsamda, 3+1 planında ve 90 metrekarelik prefabrik evlerin fiyatları da merak edilmektedir. Örneğin, 399 bin TL'ye 3+1 prefabrik ev sahibi olmak mümkündür.

Prefabrik eve yıldırım düşer mi? Neden prefabrik ev almalıyım?

Prefabrik yapılar son dönemin gözde konutlarından biridir. Bundan dolayı da bu yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

Prefabrik ve konteyner yapılar için karar! Artık KDV alacağında…

Prefabrik ile birlikte konteyner yapıların KDV tutarlarına dair yeni bir karar alındı. İşte detaylar!

Prefabrik yapı ile konteynerlerde yeni düzenleme! KDV alacağında kolaylık sağlandı! 

Prefabrik yapı ile konteynerlerin indirimli orana tabi teslimlerinden kaynaklanan KDV iade alacağı, senesi içinde ve nakden geri verilebilecek. İşte ayrıntılar...

Prefabrik yapı ve konteynerlerin KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü! İhracat 3 ay yasaklandı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, prefabrik yapı ve konteyner ihtiyacı arttı. Prefabrik yapı ve konteynerler ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Prefabrik yapılar son durum Haberi

Prefabrik yapılar son durum

Sektöre girişiniz nasıl oldu? 


Babamın mesleği demircilik. 1960'lı yıllarda Kulu'nun Kozanlı Köyü'nde sıcak demir işine başlamış. Salih Usta lakabıyla bilinirdi. Kardeşlerimle birlikte biz de babamdan bu işi öğrendik. Babam vefat ettikten sonra da 1982 yılında Konya'ya gelip güneş enerjisi işine başladık. 25 yıla yakın bu alanda hizmet verdik. Doğal gazın yaygınlaşmasıyla güneş enerjisine rağbet azaldı. Zaten prefabriğe doğru hafiften yönetiyorduk. Sonra da güneş enerji sistemleri işini tamamen bırakarak bu sektöre girdik. Prefabrik ev, çelik konstrüksiyon ve konteynır yapıyoruz. 



Prefabrik neden tercih ediliyor? 


Konut fiyatlarının hızla yükselmesi başlıca bir etken. Başka ülkelerde yaygın olarak kullanılan yapı türleri artık bizim de gündemimizde. Prefabrik de bunlardan biri. Değişik isimlerle anılsalar da, hızlı üretilmeleri, müstakil olmaları, güvenli olmaları, fiyat avantajı sağlamaları gibi özellikleri mevcut. Prefabrik ev,...