18 / 05 / 2024

Priştina Havalimanı yatırım

Priştina Havalimanı yatırım

Fransız Aeroport de Lyon ortaklığıyla Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı’nı işleten Limak Kosova International Airport JSC Konsorsiyumu, yeni terminal binası ve ek tesisleri için 140 milyon Euro’luk yatırım yaptı...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Antalya Havalimanı'na 450 milyon avroluk terminal yatırımı!

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, ''Antalya Havalimanı'na bugüne kadar 450 milyon avronun üzerinde terminal yatırımı yapıldı'' dedi.

DHL Express'ten İstanbul Havalimanı'na 135 milyon avroluk yatırım!

DHL Express Türkiye'nin Üst Yöneticisi (CEO) Claus Lassen yaptığı açıklamada "İstanbul Havalimanı'nda 135 milyon avroluk yatırım yaptık ve 42 bin metrekarelik bir alana sahibiz." dedi.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

3. havalimanı yatırım iştahlarını kabartıyor!

İstanbul üçüncü havalimanı, çevre coğrafyasında yeni bir yatırım alanı oluşturdu. Yatırımcıların ilgisini çeken bu alanda hangi bilindik otel zincirlerinin yatırım yapacakları merak konusu...

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

Bodrum Havalimanı’na 15 milyon dolar yatırım!

Dünyanın önde gelen iş jeti bakım hizmeti kuruluşu İsviçreli AMAC Aerospace, Milas - Bodrum Havalimanına 15 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi ve bakım merkezi açtı.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

2018 kalkınma, yatırım ve istihdam yılı olacak!

2023'e giden yolda Türkiye, 2018 planlarını masaya koydu. Başbakanlıktan edinilen bilgiye göre, yıl içindeki en büyük hedef, kalkınma, yatırım ve istihdam' olacak. Bu başlığı, merakla beklenen üçüncü havalimanı açılışı ile Kanal İstanbul'un temelinin atılması izleyecek.

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

İzmir Buca'ya 2 yılda 11 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, '' 2 yılda 54 projeyi hayata geçirerek, bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu gösterdiğimizi sanıyorum. Biz işe ihmal edilmişliğinin izlerini silmekle başladık. 20 yıldır girilmemiş sokaklarımızı yenilemek için 11 milyondan fazla yatırım yaptık.''dedi.

Rize-Artvin Havalimanı 2016 yatırım programına teklif edildi!

Ak Parti Rize Milletvekili HASAN Karal, Rize-Artvin Hava Limanı’nın Kalkınma Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırım programına alınması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 750 Milyon TL’lik proje teklifinde bulunulduğunu açıkladı.

Priştina Havalimanı yatırım Haberi

Priştina Havalimanı yatırım

Limak tarafından yapılan Priştina Havalimanı’nın açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, havalimanının 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu duyunca Balkanlar’ın geleceği adına ümitlendiğini söyledi.

Havacılık sektöründeki yatırımlarına 2008 yılında İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın inşası ve işletmesini üstlenerek adım atan Limak’ın son yatırımı olan Kosova’nın dünyaya açılan tek havalimanı Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı’nın yeni terminal binası ve ek tesisleri 140 milyon Euro yatırımla tamamlandı. Limak tarafından ‘Yap- işlet- devret’ modeli ile yapılan Kosava’daki Adem Yaşari Havalimanı yeni terminal binası ve ek tesislerin açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından dün düzenlenen törenle yapıldı.


5 milyon yolcu kapasitesi var


Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Kosova’nın yeni açılan terminal binası ile Balkanlar’ın en güzel ve en modern...