05 / 05 / 2024

Prizren Kalesi çökük

Prizren Kalesi çökük

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı tarihi Prizren Kalesi'nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü. Kale, 700 Bin Dolarlık projeyle geçtiğimiz yıl onarılmaya başlandı..

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

22 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan 265 firmayla hazırgiyimin kalesi konumuda yer alan Adıyaman’da 70 fabrika üretime başladı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, "Artık kılık kıyafet değil barınma olanağı verilmesi" dedi.

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi Bayrampaşa’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Yıldırım tarafından açıldı.

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

Roccascalegna Kalesi 100 Euro'ya kiraya verilecek!

İtalya'nın güneyindeki Abruzzo bölgesinde yer alan Roccascalegna Kalesi, köyün belediye başkanı tarafından kiralanacak. 

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

700 yıllık Trabzon Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor!

Trabzon'da 700 yıl önce moloz ve kesme taşlarla inşa edilen Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Sivas Kalesi'nde yıkım başladı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kale Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Proje kapsamında 41 bin metrekare alanda kamulaştırma yapıldı.

Prizren Kalesi çökük Haberi

Prizren Kalesi çökük

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı tarihi Prizren Kalesi'nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü. ABD Büyükelçiliği tarafından bağışlanan 700 Bin Dolarlık projeyle geçtiğimiz yıl onarılmaya başlanan tarihi kalenin şehre bakan dış cephesindeki 10 metrelik bir bölüm yıkıldı. Kosova Kültürel Mirasın Korunması Bölgesel Müdürlüğü yaptığı açıklamada olayın araştırılacağını açıkladı. Kültürel Mirasın Korunması Prizren Bölge Müdürü Samir Hoxha, ekiplerin hasar tespit çalışmalarına başladığını söyledi.


500 YIL HİZMET ETTİ

Kültürel Mirasın Korunması Mimarları, Prizren Kalesi'nin bu bölümünün 2008 yılında onarıldığını, ancak çalışmaların tamamlanmadığını belirtiyorlar. Kosova'nın güney bölgesinde yer alan ve Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren şehrinde yer alan tarihi kalenin ilk hisarları Roma dönemine dayanıyor. Tarihi kale daha sonra Osmanlı döneminde genişlettirilerek 500 yıl boyunca Osmanlı'ya hizmet etti. Prizren'e tepeden bakan bir...