22 / 07 / 2024

Prof. Dr. N. İlker Çolak

Prof. Dr. N. İlker Çolak

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. N. İlker Çolak ve Genel Sekreter Av. Boray Köknel, “Kentsel Dönüşüm Yasası” olarak bilinen 6306 sayılı kanun ile ilgili değerlendirmelerini paylaştılar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara uyarısı: Bölge gerildi!

Balıkesir açıklarında saat 22.26'da meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bölge gerildi" dedi.

Geçtiğimiz gün deprem olmuştu, Prof. Dr. Osman Bektaş fay hattını işaret etti: Sahildeki illere uyarı! 

Giresun açıklarında dün öğle saatlerinde 3.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş fay hattını işaret eti ve sahil illerini uyardı. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu kez de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı!

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 4 büyüklüğünde depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ercan şimdi de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Özkaymak İzmir ve çevresini uyardı! 6'nın üzerinde deprem riski var! 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, İzmir ve çevresini işaret ederek 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan fayların olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da depremle ilgili açıklama geldi. İşte  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ayrıca katıldığı bir programda 4 şehir için deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Türkiye'nin deprem riskli ile ilgili deprem bilimciler neredeyse her gün uyarılar yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'daki konutlar için alarm verdi! Bunlar yarın depremde ne olur düşünemiyorum! 

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Küçükçekmece'de 3 katlı binanın çökmesi ile ilgili açıklama yaparak, 'Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarın depremde ne olur onu düşünemiyorum bile" dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Marmara'da 'Büyük hareket var' dedi, 7.3'lük deprem uyarısı yaptı! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay hattının hareketlerine dikkat çekti ve riskli olan şehirleri tek tek sıraladı. İşte o açıklama..

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı: Depreme önlem alabilmek için asgari ücret kaç TL olmalı?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) tarafından gerçekleştirilen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nde "Aç olan, 'açız,' diyen bir millete deprem dersi veremezsiniz." diyen Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme önlem alabilmek için asgari ücretin kaç TL olması gerektiğini de açıkladı.

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 7.5'e varan deprem açıklaması: İstanbul, Karasu, Bursa, Altınoluk...

Deprem bilimci Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 il için yeni uyarı: 7.3 büyüklüğünde deprem olabilir!

Yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu Fayı'nın güney koluna dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi başlıca şehirlere dikkat çekerek, 7.3 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan altını çizerek uyardı: Güvenli olmayan yapı kiralanmamalı, satılmamalı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dirençli yapıların önemine vurgu yaparak, Yapı Denetim kuruluşlarından beklentilerini açıkladı. 

Prof. Dr. N. İlker Çolak Haberi

Prof. Dr. N. İlker Çolak

Gürsel Öngören “Kentsel dönüşüm bir Türkiye Projesi. Toplumun her kesimi bu sürece destek veriyor. Deprem bölgelerindeki şehirlerde riskli alanlardaki uygulamalar başarı ile ilerliyor. Ancak büyük şehirlerde riskli yapılar açısından bir rant kavgası yaşanmaya başladı. Bu yüzden bazı ek düzenlemeler yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşümü rant kavgasından ve kentsel dönüşüm simsarlarından elbirliği ile kurtarmalıyız” dedi.


16 Mayıs 2012 tarihinde çıkan 6306 sayılı kanunun birinci yılını doldurduğunu paylaşan Öngören; “İlk bir yılda deprem kuşağındaki şehirlerde hızla ve toplumsal destekle uygulanmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü her gün bir etkinlik içinde. Bakanlar Kurulu, çalışması tamamlanan riskli alanları vakit geçirmeden ilan ediyor. Özellikle riskli alanlarda belediyelerin elini taşın altına koyması sonucu yeniden yapım anlaşmaları ve uygulamaları hızla ilerliyor....