17 / 05 / 2024

profesör Muhlis Türkmen

profesör Muhlis Türkmen

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ’nde profesör olan Muhlis Türkmen kimdir? Muhlis Türkmen bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Muhlis Türkmen, hangi kitaplara imza attı?

Emekliye yapılan gerçek zam ne kadar? Ekonomi profesörü tek tek açıkladı!

Ocak ayında açıklanan yüzde 37.37’lik maaş artışını az bulan emeklinin gözü kulağı ek zamdaydı. Açıklanan yüzde 5’lik ek zamla birlikte artış yüzde 42,6’ya ulaştı. Ancak Profesörü Aziz Çelik, bu zammın gerçek olmadığını belirterek X sosyal medya hesabından bir tablo paylaştı.

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Malatya bugün yine sallandı, Jeoloji profesörü uyardı: Depremler devam edecek! 

Malatyalı Jeoloji Profesörü Prof. Dr. Mehmet Önal, bu sabah 05:14'te Malatya'da meydana gelen deprem ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki Malatya'daki bu deprem artçı mı? İşte o açıklamalar...

Türkmen Vinç Platform Otomotiv Hırdavat İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkmen Vinç Platform Otomotiv Hırdavat İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yusup Bazarov tarafından kuruldu.

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Meteler Paslanmaz Çelik Ürünleri Ve Makina İnşaat Elektrik Musluk Or.Ür.Kağıt Muk.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Meteler Paslanmaz Çelik Ürünleri Ve Makina İnşaat Elektrik Musluk Or.Ür.Kağıt Muk.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Üsküdar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Emre Ülker tarafından kuruldu.

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan 'Dolar 7 TL' açıklaması!

Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, bir canlı yayında çok sayıda izleyiciye hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu. Doların mevcut durumunda yaklaşık 7 TL olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, bu konuda detaylı bilgiler paylaştı. 

Profesör Özgür Demirtaş'ın dolar açıklamaları şok etkisi yarattı! Döviz baskısı turizmcileri yaktı!

Turizm sektörüyle ilgili kısa bir açıklama yapan Profesör Özgür Demirtaş, turizmciler arasında endişeye yol açtı. Açıklama, sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Altın almayan trenin arkasından bakacak! Tarih verildi rakam açıklandı! Altın profesörü İslam Memiş son noktayı koydu!

Altın ile ilgili yaptığı yorumlar ile bilinen Altın Profesörü İslam Memiş, ''altın almayan trenin arkasından bakacak'' diyerek, altın için tarih ve rakam verdi. 

Harvard mezunu profesör İstanbul depremini açıkladı: Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Harvard mezunu profesör İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

profesör Muhlis Türkmen Haberi

profesör Muhlis Türkmen

Muhlis Türkmen kimdir?

Mimar Muhlis Türkmen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde profesördür.


Muhlis Türkmen ile birlikte Utarit İzgi, Hamdi Şensoy ve İlhan Türegün tarafından 1958 yılında Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen Expo 58 için tasarlanmış Türkiye Pavyonu 1950’li yıllarda Türkiye’nin çağdaş mimarlık uygulamasının en önemli örneklerinden birisini teşkil etmektedir.


İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’ne de üyedir. 24 Mayıs 2003 tarihinde İstanbul Serbest Mimarlar Derneği tarafından Türkiye mimarisine başarılı katkılarından dolayı onur üyeliği verilmiştir.


Tasarımları:

1958: 1958 Brüksel Expo’sundaki Türk Pavyonu (Utarit İzgi, Hamdi Şensoy ve İlhan Türegün ile birlikte)

1964: T.C. Lizbon Büyükelçilik Binası, Lizbon, Portekiz (Yapı 1964 ile 1974 arasından inşaa edilmiştir.

1967: İzmir Resim Heykel Müzesi, İzmir (İnal Görel ile tasarlamıştır.)

1974: Ege Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi, İzmir (İnal Görel ile tasarladığı yapı 1981 yılında tamamlanmıştır.)


Kitaplar:

İtalya’dan Çizgiler,...