11 / 05 / 2024

Proje numarası ile daire numarasının birbirini tutmaması

Proje numarası ile daire numarasının birbirini tutmaması

Apartman ve konut sitelerindeki daire numaraları ile tapu üzerinde yazan numaralar bazen birbirini tutmayabiliyor. Peki, tapu dairesindeki daire numarası ile proje numarasının tutmaması halinde ne yapılır?

TOKİ'den 968.3 milyonluk dev proje! O ile 1.072 adet yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mersin iline 1.072 adet konut projesi için düğmeye bastı. Söz konusu proje 968 milyon 292 bin 196 TL'ye mal olacak. İşte detaylar...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Aydın Nazilli'de Kargir Ev ve Kirazlık İcradan Satışta

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yer alan bir kargir ev ve kirazlık, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Bu taşınmazın detayları ve satışla ilgili şartlar, esatis.uyap.gov.tr adresinden 2019/581 TLMT dosya numarası ile erişilebilir.

PTT TC kimliğiyle başvuru yapana 1300 TL veriyor! İşte o yardımın detayları

PTT TC kimlik numarası ile başvuru yapan vatandaşlara 1.300 TL yardım vereceği açıklaması yaptı. Sadece şartları taşıyanlara verilecek olan yardımı kimlerin alacağı büyük bir merak konusu oldu.

GNA, 2021 yılına daha güçlü bir şekilde HEP Proje markası ile merhaba diyor!

GNA Gayrimenkul Pazarlama Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. yepyeni bir yapılanma ve vizyon ile hayata geçirdiğimiz markası Hep Proje Danışmanlık ve Pazarlama A.Ş.'yi duyurdu.

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Şile Colorist Panorama'da 230 bin liraya!

Colorist Panorama projesi CFR Yapı tarafından hayata geçiriliyor. Fiyatların 230 bin liradan başladığı proje İstanbul Şile'de inşa ediliyor. 

İdealist Cadde iletişim bilgisi!

İdealist Cadde iletişim bilgisi haberimizde yer alıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) güvencesiyle ve İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) imzasını taşıyan proje İstanbul Şile'de hayata geçiriliyor. 

İmar Barışı ödemeleri başlıyor!

İmar Barışı için ödemeler başladı. Başvurusunu tamamlayan vatandaşlar kayıt sırasında verilen başvuru numarası ile Ziraat Bankası’na ödeme yapabilecek...

Emlak Konut GYO sektöre moral oldu!

Emlak Konut, gerçekleştirdiği ihaleler, düzenlediği kampanyalar ve yeni proje lansmanları ile hem inşaat firmalarına hem de yatırımcılara büyük moral verdi.

7 Renk Selçuklu görselleri!

7 Renk Selçuklu görselleri haberimizde yer alıyor. "Seha Yapı'dan Kazandıracak proje" sloganı ile hayata geçirilen proje lansman öncesi fiyatlarla alıcılarını bekliyor. 

7 Renk Selçuklu fiyat listesi!

"Seha Yapı'dan Kazandıracak proje" sloganı ile ön talepleri toplanmaya başlanan 7 Renk Selçuklu projesinde lansman öncesi fiyat ve ödeme avantajı sunuluyor. 

7 Renk Selçuklu'da lansman öncesi fiyat avantajı!

"Seha Yapı'dan Kazandıracak proje" sloganı ile inşa edilen 7 Renk Selçuklu'da ön talep toplanıyor. 7 Renk Selçuklu'da lansman öncesi fiyat avantajı sunuluyor..

Proje numarası ile daire numarasının birbirini tutmaması Haberi

Proje numarası ile daire numarasının birbirini tutmaması

Tapu dairesindeki daire numarası ile proje numarasının tutmaması!

Apartman ve konut sitelerindeki daire numaraları ile tapu üzerinde yazan numaralar bazen birbirini tutmayabiliyor. Tapu üzerindeki bu yanlışlıklar, tapu Müdürlüğünde kayıtlı olan bağımsız bölüm numaralarıyla, belediyedeki proje numaraların farklılık göstermesinden kaynaklanıyor.


Tapuda yanlış daire numarasının düzeltilmesi ile ilgili olarak 19 Eylül 2012 tarihinde 1721 numaralı bir genelge yayımlandı.


Bu genelgeye göre düzeltme işlemi kolaylaştırıldı. Hatalı blok ya da daire numaralarında düzeltme işlemi tüm daire sahiplerinin Tapu Müdürlüklerine başvurmasına gerek kalmadan, Kadastro Müdürlükleri tarafından veya Lisanslı Harita Kadastro Büroları tarafından hazırlanan raporla düzeltilebiliyor.


Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi genelgesine göre; Tespit edilen sorunların tapu sicilinin dayanak belgeleri (inşaat projesi, vaziyet planı, Tapu Planları Tüzüğü’nde tanımlı vaziyet planı ve bağımsız bölüm planlarında yer alan numaralar)...